Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Filip Kulisev uvádza svoju šiestu knihu ZOOM 2

Filip Kulisev s monackým kniežaťom Albertom. Archívne foto Foto: TASR/Eric Mathon, Palais Princier de Monaco

Knižná novinka má 216 strán a viac ako 400 fotografií, z ktorých veľká časť je publikovaná po prvý raz.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Slovenský fotograf a cestovateľ Filip Kulisev vydáva už svoju šiestu publikáciu. ZOOM 2 je pokračovaním úspešného prvého dielu, ktorý vyšiel v roku 2012. "Bol som milo prekvapený záujmom o prvý diel mojich príhod pri cestovaní po svete a fotografovaní. Obvykle som viac ako pol roka na cestách a vždy za ten čas získam množstvo námetov na novú knihu," uviedol pre TASR Kulisev.

Knižná novinka má 216 strán a viac ako 400 fotografií, z ktorých veľká časť je publikovaná po prvý raz. "Čitateľov by mohla zaujať naša speleologická výprava do ľadovcovej jaskyne na Islande, ktorá sa každý rok mení, kľučkovanie medzi prúdmi stovky stupňov horúcej magmy na Havaji či kúpanie sa v zamŕzajúcom mori na Antarktíde. Platí, že každá fotografia má vlastný a jedinečný príbeh, ktorý rád rozprávam," dodal Kulisev.

Fotografie z novej knihy ZOOM 2 sú takisto súčasťou výstavy Amazing Planet, ktorá sa dnes začína na Západnej terase Bratislavského hradu. Krst knihy sa uskutoční 4. septembra v Bratislave.

Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP absolvoval viac ako 170 individuálnych výstav na Slovensku a v zahraničí. V roku 2013 sa ako jediný Slovák stal súčasťou projektu International Masters of Photography, ktorý v Las Vegas prezentoval diela najlepších svetových fotografov. Za svoje diela získal viacero prestížnych medzinárodných ocenení. Medzi ne patrí najvyššie európske ocenenie pre profesionálnych fotografov "Master QEP" (Qualified European Professional Photographer). Zároveň, ako prvý fotograf z krajín strednej a východnej Európy, získal v Londýne v kategórii prírodné scenérie najvyššie ocenenie, certifikát a titul Fellowship (FBIPP) od Britského inštitútu profesionálnych fotografov (BIPP). Za rok 2012 sa stal Európskym profesionálnym fotografom roka v kategórii Príroda. Je autorom šiestich monografií, ktoré približujú krásu a unikátnosť prírody na našej planéte.