Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Kultúra

Do kín príde v auguste film Nikdy nehovor nikdy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Filmové klapky padali od jari 2021 v rôznych lokalitách.

Bratislava 11. mája (TASR) – Počas leta príde do slovenských a českých kín film Nikdy nehovor nikdy. Filmová novinka z dielne producentskej spoločnosti Nunez NFE vznikala takmer dva roky. V hlavých úlohách sa pod režisérskou taktovkou Braňa Mišíka predstavia herecké hviezdy Tereza Kostková a Tomáš Maštalír. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Pivarčiová.

Filmové klapky padali od jari 2021 v rôznych lokalitách. "Najčastejšie sa štáb pohyboval v hoteli Zochova chata i v Piešťanoch, no veľmi netradične a neplánovane aj v africkej Keni," spresnila Pivarčiová s tým, že posledný z tridsiatich plánovaných dní nakrúcania filmu mal pripadnúť na január 2022. "Zasiahla však pandémia a pomyselná výrobná bodka za natáčaním visela vo vzduchu o celý jeden rok dlhšie," dodala.

Počas tohto obdobia sa tvorcovia rozhodli príbeh obohatiť a dotočiť ďalšie scény. "To, čo sa na začiatku zdalo ako veľká komplikácia, filmu nakoniec pomohlo," potvrdzuje producentka Oľga Núňezová. Filmový štáb sa vďaka tomu počas nakrúcania dostal aj do africkej Kene. Veľkú zásluhu na tom má aj nedávno zosnulý profesor Vladimír Krčméry. "V Keni nám vytvoril úžasné zázemie. Jeho tím profesionálov pod vedením Darie Kimuli vytvoril našim filmárom skvelé podmienky, aby mohli v krátkom čase nakrútiť veľké množstvo scén," dodáva Núňezová.

"Film Nikdy nehovor nikdy je pre mňa špecifický tým, že som do situácií v ňom mohol vložiť niečo zo seba, svoje pocity. Myslím si, že sa nám do filmu podarilo vniesť niečo, čo zaváňa človečinou. A to je veľká vzácnosť," povedal k novinke jej režisér Mišík.

Vo filme okrem Kostkovej a Maštalíra diváci uvidia Lenku Krobotovú, Mareka Majeského, Ondřeja Sokola, Hanu Holišovú, Juraja Hrčku, Štefana Martinoviča, Juraja "Šoka" Tabačka, Branislava Bystrianskeho a doposiaľ neobjavené detské herecké talenty. Do kín ho prinesie distribučná spoločnosť Bontonfilm od 3. augusta.