Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

VIDEO: Rozprávka Anjel Pána 2 láme rekordy v návštevnosti kín

Rozprávka Anjel Pána 2 Foto: www.youtbe.com

Pokračovanie dnes už kultovej sviatočnej rozprávky Anjel Pána malo v Českej republike premiéru minulý týždeň.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Pokračovanie dnes už kultovej sviatočnej rozprávky Anjel Pána malo v Českej republike premiéru minulý týždeň. Po nadšených ohlasoch kritikov, ktorí používali slová ako "znovuzrodenie českého filmu", je ďalším zadosťučinením pre tvorcov rekordná návštevnosť. Len za prvý víkend si film v českých kinách pozrelo viac ako 200.000 divákov. Výborne hodnotené boli aj herecké výkony hlavných hrdinov, medzi ktorými nechýbajú ani slovenské hviezdy Vica Kerekes, Marián Labuda, Martin Huba, Roman Luknár a mnohí mladí nádejní slovenskí herci.



Za filmom s česko-slovenskou koprodukciou stojí aj RTVS a slovenská spoločnosť Attack Film, ktorá už má na konte Českými levmi ocenenú filmovú rozprávku Sedem zhavranelých bratov.

Sviatočnú rozprávku Anjel Pána 2 si diváci v kinách užijú aj vďaka filmovej hudbe z pera Ondřeja Brzobohatého, ktorú nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu s interpretmi ako Karel Gott, Lucie Bílá či Vojta Dyk, ktorí sa objavia i na filmovom plátne.

Na úspech rozprávky sa dokonca uzatvárali stávky. Tipsport prijal na návštevnosť filmu stávku za zhruba 90.000 českých korún. Radujú sa už tí, ktorí tipovali, že rozprávku za prvý víkend uvidí viac ako 150.000 divákov.

V hlavných úlohách príbehu, ktorý sa odohráva v čase adventu, sa diváci stretnú s obľúbenou dvojicou - anjelom Petronelom a čertom Uriášom v podaní Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Ich večné ťahanice spôsobia, že sa vzácne jablko zo stromu Poznania zakotúľa z neba na Zem. Petronel s Uriášom sa ocitnú v malom meste v predvečer sviatku svätého Mikuláša, kedy sú ulice plné čertovsko-anjelského hurhaja a mikulášskeho koledovania. Stretnú dievčatko Anežku a jej mamu, ktoré nemajú práve šťastné obdobie. Keď im ale dvojica pomôže so svetskými starosťami, cesta k získaniu zázračného jablka je otvorená. Petronela s Uriášom čakajú prekážky a dobrodružstvá, vďaka ktorým objavia to, čo má skutočnú hodnotu - lásku, priateľstvo a schopnosť pomôcť druhému v núdzi.

Slovenskí diváci uvidia rozprávku Anjel pána 2 v kinách od 8. decembra v slovenskom znení. TASR informovala Marianna Miklová zo spoločnosti Magic Box Slovakia.