Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Kultúra

Filmový festival Ekotopfilm-Envirofilm príde aj do Prievidze

Archívna snímka z festivalovej talkšou Ekotopfilm. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ekotopfilm-Envirofilm je najstarší medzinárodný festival filmov o udržateľnom rozvoji.

Prievidza 3. októbra (TASR) - Filmový festival Ekotopfilm-Envirofilm 2023 zavíta aj do Prievidze. Diváci si budú môcť v utorok v priestoroch domu kultúry pozrieť výber víťazných filmov festivalu. Informoval o tom referent kancelárie primátorky Dalibor Snoha.

Ekotopfilm-Envirofilm je najstarší medzinárodný festival filmov o udržateľnom rozvoji. "V roku 1973 sme divákom prvýkrát premietli ekologické filmy o stave našej planéty. Už vtedy sme vedeli, že je životne dôležité zalarmovať verejnú mienku, aby ľudstvo zišlo z nesprávnej konzumnej a ľahkovážnej cesty," načrtol riaditeľ festivalu Peter Lím.

Dnes majú organizátori podľa neho šancu pozrieť sa na svoje ideály a očakávania z 50-ročného odstupu. "Vieme sa obzrieť späť a spraviť si malú bilanciu nálezov a strát vo sfére ochrany našej planéty. O tom je naša tohtoročná kampaň," dodal.

Do domu kultúry prinesie festival viacero dokumentárnych snímok. Diváci si budú môcť pozrieť od 16.00 h blok animovaných filmov, snímky Motýle Slovenska - mestá a záhrady, Čarovné momentky z prírody, ale aj film Idjanga - Gorilí prales, Breath - Posledný nádych človeka na zemi a Život Mohéli.