Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Filmový festival v Cannes otvorí nový film Woodyho Allena Café Society

Na snímke zamestnanci rozprestierajú červený koberec pred festivalovým palácom počas príprav na 68. medzinárodný filmový festival vo francúzskom Cannes v deň jeho otvorenia v stredu 13. mája 2015. Foto: TASR/AP

Tohtoročný 69. ročník MFF v Cannes sa uskutoční v dňoch 11.-22. mája.

Paríž 29. marca (TASR) - Tohtoročný Medzinárodný filmový festival v Cannes otvorí najnovší film Woodyho Allena Café Society. Podľa usporiadateľov festivalu bude mať film s Kristen Stewartovou a Jessem Eisenbergom 11. mája v Cannes premiéru, informovala dnes tlačová agentúra AP.

Vo filme, ktorý sa odohráva v Hollywoode v 30. rokoch 20. storočia, sa objavia tiež Blake Livelyová, Parker Poseyová a Steve Carrell.

Dnešné oznámenie potvrdilo, že festival v Cannes miluje 81-ročného amerického režiséra. Jeho filmy otvárali tento festival aj v rokoch 2011 (Polnoc v Paríži) a 2002 (Hollywood v koncoch).

Film Café Society sa neuchádza o Zlatú palmu ani žiadnu z ďalších cien MFF v Cannes, o ktorých rozhodne porota na čele s austrálskym režisérom Georgeom Millerom, známym najmä sériou filmov Šialený Max.

Tohtoročný 69. ročník MFF v Cannes sa uskutoční v dňoch 11.-22. mája.