Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Jeseň plná folklóru

Sľuk Foto: Sľuk

Na domácej scéne v Rusovciach predvedie svoje najnovšie projekty, ktoré reprezentujú súčasnú umeleckú tvorbu SĽUK-u.

Bratislava 10. septembra (OTS) - Slovenský ľudový umelecký kolektív si v tomto roku pripomína 65. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti uvedie na jeseň v bratislavskom Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava a na domovskej scéne v Rusovciach svoje najnovšie projekty, ktoré reprezentujú súčasnú umeleckú tvorbu SĽUK-u: hudobný projekt Ornamenty, muzikantskú veselohru pre deti Zvuky nie sú muky, tanečnú inscenáciu Chorea Slovaca a hudobno-tanečný program Krížom-krážom.

Ornamenty
27.9.2014, 19.00 hod., Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava

Ornamenty sú ozdobou, ktorú treba počuť a vidieť. Na jednom pódiu sa predstavia Ľudová hudba SĽUK-u, etnodžezové trio Pacora, multiinštrumentalista Marek Pastírik a speváčka Eva Miškovičová. Skvelý zvuk doplní videoprojekcia popredného grafického dizajnéra Jána Šicka.

Zvuky nie sú muky
5.10.2014, 15.00 hod., Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava


Muzikantská veselohra formou hry a vtipu zoznámi deti s rôznymi ľudovými hudobnými nástrojmi a hudobnými hračkami. Počas predstavenia si deti majú možnosť zaspievať, vyskúšať svoju rytmickú zdatnosť, či zahrať malú divadelnú etudu priamo na javisku.

Chorea Slovaca
15.10.2014, 19.00 hod., Divadlo SĽUK


Tanečná inscenácia je výpoveďou mladej generácie autorov, ktorí sa inšpirovali fragmentmi z ľudového umenia. Šesť tanečných etúd, vokálne hry, stará pieseň a balada tvoria inscenáciu, ktorá sa divákovi prihovára súčasnými umeleckými vyjadrovacími prostriedkami.

Krížom-krážom
23.10.2014, 19.00 hod., Divadlo SĽUK


Program Krížom-krážom prezentuje štýlovú a regionálnu pestrosť domáceho folklóru. Autori spracovali viaceré etnografické regióny Slovenska a vytvorili predstavenie plné vtipu, energie, podmanivej hudby a vynikajúcich interpretačných výkonov.

Viac informácií na www.sluk.sk