Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Fragile zaspieva legendárne piesne britskej kultovej kapely Queen

Fragile zaspieva legendárne piesne britskej kultovej kapely Queen Foto: Fragile

Spojenie jedinečných hlasov a symfonického orchestra budete môcť počuť 17. júla v rámci Viva Musica! festivalu v Starej tržnici.

Bratislava 22. apríla (OTS) - Po dvoch mimoriadne úspešných česko-slovenských turné s Richardom Müllerom prichádzajú dvojnásobní držitelia ocenenia OTO - obľúbená slovenská a cappella skupina Fragile a Viva Musica! festival s novým projektom Fragile Queen Symphony.

S nápadom prišiel Matej Drlička, riaditeľ festivalu. V zásade bol určite inšpirovaný našim úspechom s a cappellovou verziou skladby “Bohemian Rhapsody”, ale tú máme v repertoári tiež vďaka Matejovi, takže si za to môže sám.“, prezrádza Braňo Kostka.

V zložení Jana Golisová, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Vilo Csontos, Slávo Košecký, Martin Madej, Kamil Mikulčík spracujú do netradičných aranžmánov nesmrteľné hity dnes už legendárnej kapely Queen ako Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On, I Want To Break Free, Bicycle Race a mnohé ďalšie, ktoré rafinovane doplní zvuk symfonického orchestra, pod taktovkou Braňa Kostku.

V prípade tohto projektu sa na aranžmánoch skladieb podieľajú traja ľudia. O orchestrálne party sa stará Adrián Harvan, a vo Fragile si to aranžujeme sami, teda konkrétne Janka Golis a ja“, dodáva Braňo.

Skupina Fragile po dobu 10 dní postupne na svojej sociálnej sieti zverejňovala fotografie v kostýmoch, v ktorých sa nafotili špeciálne pre kampaň festivalu. Ako inak sú inšpirované leadrom kapely Queen, Freddiem Mercurym.

Existuje veľa dôvodov prečo hudba génia akým bol Freddie Mercury ostane nezabudnuteľná. Sme pyšní, že na Slovensku máme takých spevákov, vďaka ktorým budeme môcť počuť nesmrteľné hity a zažiť opäť jedinečné vystúpenie na ktoré sa náš festival koniec koncov špecializuje“, hovorí PR manažérka festivalu Barbora Drahovská.


Ako prvého účinkujúceho Viva Musica! festival potvrdil amerického hudobného skladateľa a klaviristu Philipa Glassa. Na Slovensku sa predstaví po prvýkrát, a to s projektom kompletných etúd pre klavír, ktoré uvedie spoločne s japonskou klaviristkou Maki Namekawa a ruským klaviristom Antonom Batagovom. Koncert sa uskutoční v piatok 3. júla 2015 v koncertnej sále Reduty v Bratislave.

Festival ponúkne desať koncertov od konca júna až do konca augusta. Koncerty sa tak ako uplynulé roky budú konať v Starej tržnici, na Hlavnom námestí a na Bratislavskom hrade, ale mnohí určite privítajú aj nové priestory určené pre „komornejšie“ a zvukovo náročnejšie projekty, ktoré sa uskutočnia v Redute, v Historickej budove Slovenského národného divadla či v Dóme Sv. Martina.

Počas uplynulých desiatich ročníkov na Viva Musica! festivale, vystúpilo veľké množstvo domácich a zahraničných umelcov ako napr. ruský barytonista Dmitrij Hvorostovsky, mexický tenorista Ramón Vargas, britský hudobný skladateľ a klavirista Michael Nyman, britský huslista Nigel Kennedy, ruský klavirista Boris Berezovsky, dvojica Igudesman & Joo, japonská jazzová klaviristka Hiromi s The Trio Project či domáce svetové projekty ako Mater, Folklor Symphony, Quasars Ensemble & Dalibor Karvay, Viva! Petr Hapka, či Korben Dallas so symfonickým orchestrom.

Mená jedenásteho ročníka budú organizátori postupne odhaľovať na www.vivamusica.sk a na sociálnej sieti facebook.com/vivamusicafestival.

Vstupenky budú predaji v sieti Ticketportal.sk od 30. apríla 2015.