Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Gbely privítajú súťažnú prehliadku mladých folkloristov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Súťažiť sa bude v piatich kategóriách: folklórne súbory, ľudová hudba, spevácke skupiny, sólisti speváci a inštrumentalisti.

Gbely 22. januára (TASR) – Súťažnú prehliadku detských folklórnych súborov, ľudových hudieb, speváckych skupín a sólistov okresov Senica a Skalica uvidia v Dome kultúry v Gbeloch, informoval usporiadateľ podujatia Záhorské osvetové stredisko (ZOS).

Súťažnej prehliadky sa môžu zúčastniť všetky kolektívy alebo sólisti, ktorí vyvíjajú svoju činnosť na území okresov Senica a Skalica a z tohto územie čerpajú hudobný a folklórny materiál.

„Poslaním podujatia je umožniť prezentovať výsledky svojej práce na verejnosti a konfrontovať ich s výsledkami iných. Poskytnúť priestor na tvorivé stretnutia s kolektívmi toho istého zamerania a vytvorením emotívnej atmosféry pri týchto stretnutiach ich motivovať k trvalému vzťahu k folklórnej tradícii i prítomnosti,“ informovala Viera Juríčková zo ZOS.

Súťažiť sa bude v piatich kategóriách: folklórne súbory, ľudová hudba, spevácke skupiny, sólisti speváci a inštrumentalisti. Súťažné vystúpenia sa uskutočnia 20. marca a víťazi postúpia do celoslovenskej súťaže, uviedla zástupkyňa ZOS.