Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Glen Hansard a Markéta Irglová vystúpia už budúci týždeň v Bratislave

Na archívnej snímke z 22. februára 2008 Glen Hansard (vpravo) a Markéta Irglová hrajú pesničku Falling Slowly z filmu Once na skúške v Los Angeles pred odovzdávaním Oscarov. Foto: TASR/AP

Írsky spevák a skladateľ príde predstaviť svoj nový album Didn't He Ramble. Do nášho hlavného mesta sa vráti po takmer trojročnej prestávke.

Bratislava 1. marca (TASR) - Oscarová dvojica Markéta Irglová a Glen Hansard sa už budúci týždeň stretne na spoločnom pódiu v Bratislave. Írsky pesničkár vystúpi v pondelok 7. marca v priestoroch bratislavskej Starej tržnice a za špeciálneho hosťa si vybral práve svoju bývalú partnerku Markétu Irglovú. Glen a Markéta sú autormi skladby Falling Slowly, ovenčenej v roku 2008 soškou Oscara.

Írsky spevák a skladateľ príde predstaviť svoj nový album Didn't He Ramble. Do nášho hlavného mesta sa vráti po takmer trojročnej prestávke. Frontman kapely The Frames a člen The Swell Season sa stal u nás známym najmä vďaka oscarovému filmu Once. Skladba Falling Slowly, ktorú zložil so svojou vtedajšou priateľkou Markétou Irglovou, získala Oscara za najlepšiu pieseň.

Po rozchode s českou speváčkou sa Hansard naplno pustil do sólovej kariéry. V roku 2012 zažiaril svojím sólovým debutom Rhythm and Repose. V septembri 2015 oficiálne vydal druhý album Didn't He Ramble.

„Cítim, že v týchto skladbách som išiel poriadne do hĺbky. Zamýšľal som sa nad tým, čo chcem touto cestou, týmto nápadom vlastne povedať. Pevne verím, napriek všetkému, že si tam človek nájde to svoje. A čo je úžasné, možno to objaví práve v tej najnenápadnejšej časti pesničky,” povedal Hansard o svojej novinke.

Markéta Irglová je rodáčka z Valašského Meziříčí, pred dvoma dňami (28.2.) oslávila 28. narodeniny. Dlhé roky bola platonickou obdivovateľkou Glena Hansarda. Romantický príbeh zavŕšila dvojica pri nakrúcaní filmu Once, keď vznikla aj Oscarom ocenená pieseň. Životné cesty páru sa po čase rozišli, Markéta dnes žije s rodinou na Islande a venuje sa prevažne sólovej kariére. V Bratislave sa fanúšikovia môžu tešiť najmä na pesničky z jej ostatného albumu Muna, na ktorom sa podieľalo 21 hudobníkov a spevákov.

Vstupenky na tento koncert predáva sieť Ticketportal. TASR informoval PR manažér koncertu Tomáš Holetz.