Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Halina Pawlowská pochovala manžela, s ktorým prežila 35 rokov

Halina Pawlowská Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zdeněk Pawlowski zomrel minulý týždeň vo veku 60 rokov na následky zákernej choroby.

Praha 22. augusta (TASR) - Manžel českej spisovateľky, moderátorky a zabávačky Haliny Pawlowskej (58), o ktorom sa tak často zmieňovala vo svojich rozprávaniach, už nežije. Zdeněk Pawlowski zomrel minulý týždeň vo veku 60 rokov na následky zákernej choroby, o ktorej sa však aj v prostredí rodiny iba špekuluje.

Informoval o tom dnes bulvárny denník Blesk. Podľa neho sa pred verejnosťou utajený pohreb uskutočnil v utorok v krematóriu v Prahe-Motole.

Samotná Pawlowská, ktorá prežila s manželom takmer 35 rokov a mala s ním dcéru Natáliu (31) a syna Petra (27), zatiaľ správu o úmrtí manžela nepotvrdila a nereaguje ani na telefonáty. Pre Blesk sa k tomu nechcela vyjadriť ani spisovateľkina dcéra Natália. Halinina 94-ročná matka povedala, že nechce hovoriť o tom, čo bolo zosnulému.

V Prahe-Podolí, kde manželia bývali, sa na základe straty hmotnosti Zdeňka Pawlowského špekuluje, že mohol trpieť rakovinovým ochorením.

Zdeněk Pawlowski bol podľa Blesku za života trochu ako povestná pani Columbová. Veľa sa o ňom hovorilo, dokonca i písalo, ale málokto ho poznal osobne. Snáď s výnimkou ľudí z Českej televízie, kde roky pracoval. Aj jeho fotografií bolo ako šafranu.

Halina Pawlowská, ako vedia jej čitatelia a sympatizanti v ČR a na Slovensku, nezriedka čerpala bohatú inšpiráciu z rodinného prostredia, čo sa prejavilo v jej televíznych reláciách, divadelných predstaveniach i knižnej tvorbe.