Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Helena Vondráčková oslávi 70. narodeniny koncertom aj na Slovensku

Foto: TASR/Martin Baumann

Helena Vondráčková, medzinárodne najúspešnejšia česká speváčka populárnej hudby, oslávi na budúci rok sedemdesiatiny. Pozýva fanúšikov na megakoncert, ktorý uvedie v Bratislave 21. októbra 2017.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Helena Vondráčková, medzinárodne najúspešnejšia česká speváčka populárnej hudby, oslávi na budúci rok sedemdesiatiny. Pri tejto príležitosti pozýva fanúšikov na megakoncert, ktorý uvedie v Bratislave 21. októbra 2017.

Prvá dáma českej pop music oslávi sedemdesiatiny 24. júna budúceho roku, pri tejto príležitosti poteší fanúšikov na Slovensku veľkolepou šou na bratislavskom Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu. Hoci koncert bude až 21. októbra 2017, vstupenky naň sú v predaji už od dnešného dňa v sieti Predpredaj.sk.

Na archívnej snímke Helena Vondráčková a Waldemar Matuška spievajú pieseň To se nikdo nedoví" 15. júna 1968 v Bratislave
Foto: TASR/Alojz Prakeš


Helenu Vondráčkovú prídu na koncert podporiť známi spevácki kolegovia. Ich mená budú organizátori koncertu uverejňovať postupne. Návštevníkom sľubujú fenomenálnu hudobnú i svetelnú šou, krásnu výpravnú scénu a množstvo efektov, ktoré z koncertu urobia nezabudnuteľný zážitok.

Dňa 13. júna 1968 otvorili v Parku kultúry a oddychu (PKO) v Bratislave III. medzinárodný festival populárnych piesní "Bratislavská lýra 1968," ktorý trval do 16. júna 1968. Festival zahrňoval československú pesničkovú súťaž a nesúťažné recitály našich a zahraničných spevákov. Na archívnej snímke z 16. júna 1968 Helena Vondráčková (vpravo) a Marta Kubišová počas recepcie v bratislavskom hoteli Carlton po skončení festivalu "Bratislavská lýra 1968" v Bratislave.
Foto: TASR Alojz Prakeš


V septembri 2014 uplynulo 50 rokov od vydania prvej piesne a zároveň veľkého hitu Červená řeka, ktorý odštartoval kariéru českej pop hviezdy Heleny Vondráčkovej. Aj po 50 rokoch na scéne sa neustále drží medzi najžiadanejšími speváčkami v Českej i Slovenskej republike. Popri speváckej kariére hrala vo filme Jen ho nechte, ať se bojí (1977), rozprávke Šíleně smutná princezna (1968), účinkovala vo viacerých muzikáloch ako napríklad Cats (2005) a Hello, Dolly! (2006). Od 60. rokov neustále vydáva nové štúdiové albumy a výberovky svojich hitov, medzi ktorými zažiarili predovšetkým Růže kvetou dál (1969), A ty se ptáš, co já (1982), Sladké mámení (1983), Čas je proti nám (1984) či Dlouhá noc, s ktorou zabodovala na prahu nového milénia.

TASR informovala Adriana Čahojová, PR manažérka agentúry Soul For Show.