Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Herec Joseph Fiennes hrá v televíznom filme Michaela Jacksona

Na snímke herec Joseph Fiennes Foto: TASR/AP

Belošská hviezda filmu Zamilovaný Shakespeare stvárni černošského kráľa popu v krátkej 30 minútovej snímke Elizabeth, Michael and Marlon.

Londýn 28. januára (TASR) - Anglický herec Joseph Fiennes hrá amerického popového speváka Michaela Jacksona v televíznom komediálnom filme, ktorý má byť odvysielaný tento rok. Rozhodnutie o obsadení tejto úlohy podľa agentúry AP ešte viac rozvíri vášnivú debatu o príležitostiach nebelošských hercov vo filmoch a televízii v USA.

Belošská hviezda filmu "Zamilovaný Shakespeare" stvárni černošského kráľa popu v krátkej 30 minútovej snímke "Elizabeth, Michael and Marlon", v ktorej sa objaví aj Stockard Channingová ako Elizabeth Taylorová a Brian Cox ako Marlon Brando.

Scenár je vlastne road tripom (cestou autom), ktorý tri hviezdy podľa existujúcich fám podnikli, keď sa pokúšali odísť z New Yorku po teroristických útokoch z 11. septembra 2001. Príbeh sa však možno nestal a môže byť aj výmyslom, uviedol denník Guardian na svojej webovej stránke.

Televízny kanál Sky Arts, ktorý si film objednal, v stredu herecké obsadenie potvrdil. Film je už vo fáze postprodukcie a odvysielajú ho v roku 2016. Televízna stanica uviedla, že snímka "patrí do série komédií o nepravdepodobných udalostiach z histórie umenia a kultúry".

Dnešná správa o hereckom obsadení sa objavila práve v čase debaty o nedostatku rasovej rôznorodosti v Hollywoode. Diskusiu vyvolalo to, že herci nominovaní na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied sú všetci belosi.

Iránsko-britská komička Shappi Khorsandiová napísala na Twitteri: "Joseph Fiennes hrá Michaela Jacksona? Super. Teraz už môžeme všetci držať zobák na tému nedostatku rôznorodosti."

Televízia Sky Arts uviedla, že dala producentom tvorivú slobodu aj v tom, aby do úloh obsadili, koho chcú - "v rámci rôznorodosti, ktorú máme stanovenú".