Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Hex začína Keď sme sami Acoustic Tour už zajtra v Bratislave

Plagát ku koncertu Foto: Propaganda House

Na bratislavskom koncerte si chlapci prevezmú platinovú platňu za predaj výberového albumu Všetko najlepšie 2013-1992.

Bratislava 8. apríla (TASR) – Známa slovenská skupina Hex začne svoje Keď sme sami Acoustic Tour koncertom 15. apríla bratislavskom Gorila.sk/Urban Space. Predstavia na ňom akustické podoby svojich hitov, s ktorými vyrazia na šnúru po celom Slovensku. Zároveň si za predaj výberového albumu Všetko najlepšie prevezmú platinovú platňu. Na komorný koncert je v predaji iba 50 vstupeniek.

"Turné otvárame špeciálnym koncertom, ktorý sme pripravili hlavne pre našich najvernejších fanúšikov. Po prvýkrát sa objavíme v rozšírenej zostave, naším hosťom je hráč na klávesoch a akordeóne Mišo Veselský zo skupiny Vetroplach. Živý akordeón pridáva našim skladbám zaujímavý rozmer," uviedol pre médiá Peter Ďuďo Dudák.

"Máme nacvičených asi 20 skladieb, z ktorých zložíme samotný playlist. Denne sa stretávame v našom štúdiu, kde poctivo cvičíme a zároveň aj robíme nové pesničky. Rozmýšľame ešte o špeciálnych hosťoch z radov našich kamarátov z bratislavských kapiel, tak, ako to máme radi. Uvidíme, nechajte sa prekvapiť. Novinky môžu naši fanúšikovia sledovať na facebookovej stránke," dodáva basgitarista Tomáš Yxo Dohňanský.

Na bratislavskom koncerte si chlapci prevezmú platinovú platňu za predaj výberového albumu Všetko najlepšie 2013-1992. Na výberovke sa nachádza aj mehagit Keď sme sami, ktorý sa stal najhranejšou slovenskou skladbou roka.

"Z vysokého predaja 2CD v tvare knihy sa teším. Znamená to, že ľudia o nás stále majú záujem a že oslovujeme aj nových mladších fanúšikov. Jednoducho Hex žije. Platinová platňa pre nás znamená veľmi veľa. Dokladuje, že naši fanúšikovia sú ochotní aj v týchto časoch sťahovania hudby, kúpiť si naše CD. Hudba nás stále nesmierne baví, je to náš život. Veríme, že to aj ľudia cítia s nami. Vždy sme boli normálni chalani, a to nám aj zostalo. Tešíme sa na turné a na ľudí, ktorí majú radi naše pesničky a nás," doplnil Yxo.

Ďalšími zastávkami turné po bratislavskom koncerte budú Banská Bystrica (24.4.), Žarnovica (25.4.), Levice (26.4.), Nové Mesto nad Váhom (21.5.), Poprad (22.5.), Brezno (27.5.), Košice (28.5.) a Michalovce (29.5.). Hexáci na cestu berú aj tričká, cédečká a knižky Všetko najlepšie, ktoré budú po každom koncerte podpisovať. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.