Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

Hosťami filharmonickej sezóny sú dirigent Marin a klavirista Lewis

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenská filharmónia a dvaja umelci sa návštevníkom predstavia v programe zostavenom z diel Johannesa Brahmsa.

Bratislava 29. mája (TASR) - Na prvej júnovej symfonickej dvojici koncertov - vo štvrtok a piatok (1. a 2.6.) privíta Slovenská filharmónia dvoch výnimočných hosťujúcich umelcov - Paula Lewisa, rodáka z Liverpoolu, ktorý patrí medzi najrešpektovanejších klaviristov svojej generácie.

Za dirigentským pultom bude stáť renomovaný rumunský dirigent Ion Marin, ktorý naposledy hosťoval v Redute na záverečnom koncerte 51. ročníka Bratislavských hudobných slávností. Ion Marin vedie popredné svetové orchestre, pod jeho taktovkou spievali hviezdy opery ako Luciano Pavarotti, Plácido Domingo či Anna Netrebko.

Slovenská filharmónia a dvaja vrcholní európski umelci sa návštevníkom predstavia v programe zostavenom z diel Johannesa Brahmsa - Koncert pre klavír a orchester č. 1 d mol, op. 15, v druhej polovici zaznie skladateľova Symfónia č. 2 D dur, op. 73. Koncerty sa začnú o 19.00.

Britský klavirista Paul Lewis uvedie v utorok 30. mája sólový recitál v Malej sále Slovenskej filharmónie so začiatkom o 19.00 h.