Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Akordeónový virtuóz Michal Červienka pripravuje benefičný koncert

Michal Červienka, archívna snímka. Foto: TASR/Slovenské rekordy

Jeho prvoradým cieľom je prostredníctvom hudby šíriť dobro a pomáhať druhým. Za najväčší úspech uplynulej desaťročnice považuje to, že pre charitu nadchol aj ďalších umelcov.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Akordeónový virtuóz Michal Červienka pripravuje benefičný koncert, uskutoční sa 21. novembra v Banskej Bystrici. Jeho prvoradým cieľom je prostredníctvom hudby šíriť dobro a pomáhať druhým. Za najväčší úspech uplynulej desaťročnice považuje to, že pre charitu nadchol aj ďalších umelcov. TASR informovala PR manažérka Eva Sládková.

„Mojím najväčším úspechom uplynulých desiatich rokov je, že sa šíri medzi ľuďmi dobro, myšlienka pomoci a ľudskosť. Pár umelcov som nadchol tak, že dokonca tiež robia benefičné koncerty. Podľa mňa by sme totiž nemali zabúdať, že žijeme v prebytku a mali by sme sa snažiť pomáhať ľuďom, ktorým je šťastie nie vždy naklonené," hovorí Červienka.

„Vystúpia skvelí hudobníci – virtuózi uznávaní aj za hranicami Slovenska – Klaudius Kováč, Róbert Ragan, Peter Solárik, Komorný orchester s dirigentom Igorom Vlachom a zbor pod vedením Kataríny Koreňovej. Všetci títo ľudia ma budú sprevádzať a dúfam, že spolu vytvoríme pre divákov nezabudnuteľný zážitok. Pozvať hudobníkov, aby spolupracovali, bolo na celom projekte to najľahšie. Keď niečo myslíte úprimne a od srdca, ľudia vám vždy radi pomôžu," dodal Červienka.