Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Americká hviezda Katy Perry vystúpi v piatok v Bratislave

Katy Perry Foto: TASR/AP

Slovensko navštívi v rámci svetového turné The Prismatic World Tour.

Bratislava 26. februára (TASR) – Do Bratislavy mieri ďalšia hviezda svetového formátu, americká speváčka Katy Perry. Slovenskú metropolu navštívi v rámci svetového turné The Prismatic World Tour. Majiteľka hitov I Kissed a Girl, Teenage Dream, Firework, Part Of Me či Roar už 27. februára bude koncertovať na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. V pondelok 23. februára vystúpila Katy v pražskej O2 Aréne, ohlasy koncertu sú skvelé, vrátane predskokanky Charli XCX. Do Bratislavy príde z Viedne, kde koncertuje dnes večer. Celú výpravu s technikou, kostýmami, rekvizitami a všetkým, čo k tejto šou patrí, dovezie 30 kamiónov.

Po vydaní štvrtého štúdiového albumu Prism v októbri 2013 ohlásila speváčka na roky 2014 a 2015 veľké svetové turné. Pod názvom The Prismatic World Tour ho začala vlani 7. mája v severoírskom Belfaste. Šnúru viac ako sto koncertov ukončila v roku 2014 vystúpením 20. decembra v novozélandskom Aucklande. Európsku časť turné si naplánovala na február a marec. Prvý tohtoročný koncert uviedla 16. februára v španielskej Barcelone, šnúru 21 európskych koncertov ukončí 22. marca vo švédskom Štokholme.

Predskokankou koncertu bude britský objav, mladá speváčka Charli XCX. Charli, vlastným menom Charlotte Emma Aitchison (*2.8.1992), sa narodila v anglickom Herdfordshire škótskemu otcovi a indickej matke, ktorá však pochádza z Ugandy. Prvé skladby začala písať už ako 14-ročná. Jej prvý album, ktorý však nikdy oficiálne nevyšiel, vydala v roku 2008 pod názvom 14. Nasledovali single Stay Away, Nuclear Seasons a You're the One z debutového EP You're the One. V apríli 2013 vydala debutový album True Romance, v decembri 2014 druhý album Sucker. Hitmi z neho sú piesne Break The Rules a Boom Clap.

Katy Perry (*25.10.1984, rodená Katheryn Elizabeth Hudson, Santa Barbara, California, USA) je na hudobnej scéne od roku 1999. V marci 2001 vydala debutový album s názvom Katy Hudson. Na ďalší album si museli fanúšikovia počkať viac ako sedem rokov, pod názvom One Of The Boys vyšiel v júni 2008 a dostal so do prvej desiatky rebríčka albumov. Svetový úspech jej priniesol tretí album Teenage Dream, ktorý vyšiel v auguste 2010. V rebríčku sa dostal na prvé miesto a jeho predaj dosiahol šesť miliónov výliskov. V októbri 2013 vydala štvrtý album Prism, ktorý sa rovnako dostal na prvé miesto rebríčka. V americkej singlovej TOP 40 hitparáde mala zatiaľ osemnásť pesničiek, rovná polovica z nich sa dostala až na prvé miesto.

Koncert Katy Perry prináša do Bratislavy spoločnosť XL Group. Organizátori bratislavského koncertu zistili, že sa do obehu dostali falošné vstupenky. Na túto skutočnosť upozorňujú návštevníkov, aby ich nekupovali tesne pred koncertom cez rôznych priekupníkov.