Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

Michael Bublé nahráva nový album, dostane názov Love

Kanadský spevák Michael Bublé, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Kanadský spevák sa vracia po dvoch rokoch mlčania, ktoré prežil v kruhu svojich najbližších.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Kanadský spevák Michael Bublé nahráva nový album, bude v poradí desiatou štúdiovkou, ktorú vydá 16. novembra. Dostal názov Love a stane sa pravdepodobne najromantickejším Bublého počinom. K vypočutiu je teraz aj prvá ochutnávka v podobe singlu When I Fall In Love. TASR informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Michael Bublé sa vracia po dvoch rokoch mlčania, ktoré prežil v kruhu svojich najbližších. V roku 2016 bola jeho staršiemu synovi diagnostikovaná rakovina a spevák bol nútený zrušiť všetky svoje vystúpenia a venovať sa rodine. Našťastie liečba, ktorú podstúpil mladší Bublé, bola úspešná a synovi momentálne nič nehrozí. Spevák sa priznáva, že o návrate do štúdia najskôr vôbec neuvažoval, ale očividne jeho prežitky boli príliš silné, aby ostali len v ňom. „Zameral som sa na rodinu, chcel som byť celý svoj voľný čas len s manželkou a deťmi. Dostali sme v tej dobe toľko skvelých prianí a podpory, že som si uvedomil, koľko je na svete lásky a ľudskosti. Postupne som začal chápať svoje životné priority a teraz som odhodlaný zdieľať emócie a ponaučenia, ktoré mi život priniesol. Mám čo povedať," zveril sa spevák ku chystanej nahrávke.

Na novom albume Bublé znovu oživuje zlaté americké jazzové štandardy ako My Funny Valentine, When You're Smiling alebo I Only Have Eyes On You. Okrem starej klasiky tiež naspieval vlastnú pieseň Forever Now, kde naplno demonštruje svoje skladateľské nadanie. Bublé spolupracoval na albume Love so svojimi dlhodobými kolegami Davidom Fosterom a Jochemom van der Saagom. Spolu našli luxusné aranžmán, ktoré výborne doplňuje Bublého bohatý hlas.

Michael Bublé (*9. 9. 1975, Burnaby) je kanadská popová superstar. Predal viac než 60 miliónov platní po celom svete, odohral stovky vypredaných koncertov, získal štyri prestížne ceny Grammy.