Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Rádio_FM zverejnilo nominácie na ocenenia Rádiohlavy 2018

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Víťazov Radio_Head Awards za rok 2018 spozná hudobná verejnosť 15. marca v bratislavskej AXA aréne Národného tenisového centra.

Bratislava 12. februára (TASR) - Fanúšikovia slovenskej hudby si vybrali svojich favoritov za rok 2018 a verejnoprávne Rádio_FM spúšťa druhé kolo hlasovania v ankete Rádiohlavy 2018. Poslucháči budú môcť do 3. marca hlasovať v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut roka a Objav roka. TASR informovala PR manažérka RTVS Silvia Turnerová.

V hlavnej kategórii Album roka o cenu zabojujú Para, Katarzia, Ľudové mladistvá, Autumnist a projekt Leto s Monikou. Monika Midriaková z rozpadnutého projektu Monikino kino má šancu aj v kategórii Debut roka, podobne ako Ľudové mladistvá. S albumovými prvotinami fanúšikov slovenskej hudby zaujali aj The Youniverse, Skyva a Akustika.

V kategórii Skladba roka si nominácie odniesli Vec s piesňou Slovák, Para či Billy Barman s cover verziou skladby Svitá od Noisecut. Do nominácií sa dostal aj Pišta Kráľovič s projektom FVLCRVM, ktorý si na minuloročných Rádiohlavách preberal cenu od hudobných novinárov s kapelou Nvmeri a formácia Tolstoys so skladbou Olivy.

Objavom roka sa môžu stať Luvver, Čavalenky, Don't Trust Butterflies, ale aj projekt Blame Your Genes, za ktorým stojí spevák kapely Elections in the Deaftown. Cenu Objav roka môže získať aj raper Vec, a to s novým projektom Ultrazvuk, ktorý rozbehol len v minulom roku s raperom Tonom S. Ocenenie Debut roka si odnesie jeden z pätice nominantov, ktorými sú Akustika, Leto s Monikou, Ľudové mladistvá, Skyva a The Youniverse.

K nomináciám v poslucháčskych kategóriách pribudli už aj pätice finalistov v žánrových a porotcovských kategóriách. Cenu Album roka udelia aj hudobní novinári, ktorí do druhého kola hlasovania posunuli minuloročné albumy od Darkness Positive, Pary, Katarzie a projektov Autumnist a Leto s Monikou. Do nominácií v žánrových kategóriách Hard and Heavy, Hip Hop / Rap / RnB, World Music / Folk, Elektronická hudba, Klasická hudba, Jazzová a Experimentálna hudba sa dostali nahrávky od This Is Kevin, Keosza, Matysa, Strapa či Prezidenta Lourajdera. V nomináciách odborných porôt sú aj Ludo Kotlár Trio, Sisa Michalidesová, Tittingur či Jonáš Gruska.

Víťazov Radio_Head Awards za rok 2018 spozná hudobná verejnosť 15. marca v bratislavskej AXA aréne Národného tenisového centra. Víťazi si opäť preberú sošky, ktoré podľa návrhu Bety K. Majerníkovej vyrobila sochárka Mira Podmanická.