Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

Rockerke sa zmenil život, LeRa to dokazuje skladbou Ľudia

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Videoklip natáčali v uliciach Bratislavy bez scenára a špeciálnych príprav.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Slovenská speváčka Lenka Rakar, vystupujúca pod umeleckým menom LeRa, priznáva, že po narodení dcéry sa všetko v jej živote začalo uberať novým, radostnejším a pozitívnejším smerom. Platí to aj pre hudobnú tvorbu, čo dokazuje novinkou Ľudia.

"Od môjho posledného albumu Bird's Eye View, ktorý vyšiel v roku 2021, sa udialo mnoho výrazných zmien. Tou najväčšou určite je, že som sa v roku 2022 stala mamou," hovorí LeRa. Z tvrdšej, hardrockovej a metalovej muziky, ktorá definovala jej posledný album, prešla do jemnejších aranžmánov a pozitívnych textov.

Pesnička Ľudia je prvým singlom z pripravovaného albumu speváčky, ktorý má priniesť viacero spoluprác, duet aj špeciálnych hostí. Prekvapením sú i texty piesní v slovenčine, ku ktorej sa LeRa po čase vracia. "Veľmi som už chcela písať skladby opäť v slovenčine a robiť ich pekné, príjemné na počúvanie. Také, aby si ich fanúšikovia radi spievali spolu so mnou. Aby sa v nich našli a stotožnili sa s nimi. Odkedy som mamou, mám pocit, že chcem robiť veci krásne a pozitívne, aby moja dcéra vyrastala vo svete, ktorý bude láskavý, veselý a dobrý," vyznala sa rockerka. Podľa vlastných slov dospela do štádia, že potrebuje zjemniť. "Všetko vo svojom živote. Bolo fajn robiť extrémnu a tvrdú muziku, skákať, kričať na festivaloch aj rockových koncertoch, ale už cítim tú muziku inak."

Videoklip natáčali v uliciach Bratislavy bez scenára a špeciálnych príprav. "Účinkujú v ňom reálni ľudia, ktorí boli v danom čase na týchto miestach, no rovnako i moji blízki, ktorých som tam chcela a potrebovala mať," dodáva LeRa s tým, že väčšina záberov vznikla spontánne a v priateľskej atmosfére. "Chceli sme zachytiť rôznych ľudí v rôznych situáciách a vyzdvihnúť, že každý sme iný a svojím spôsobom krásny, jedinečný. Počas natáčania sme zažili skvelé momenty, spoznali zaujímavých ľudí z rôznych krajín, ktorí chceli byť súčasťou klipu, a všetci sme cítili príjemnú spolupatričnosť. O tom je i táto pieseň," vysvetľuje speváčka.