Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Kultúra

Hudobný Stre(e)t v Nitre predstaví mladých nitrianskych hudobníkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

V Parku pod Borinou sa predstaví trojica kapiel z Nitry a okolia. Postupne vystúpia Strings & Croon, GiliB a We are Now.

Nitra 27. septembra (TASR) - Posledná septembrová sobota bude na nitrianskom sídlisku Klokočina patriť hudobnému podujatiu Hudobný Stre(e)t. Organizuje ho občianske združenie ŠOK - Šport Osveta Kultúra, ktoré chce takýmto spôsobom predstaviť mladých nitrianskych hudobníkov.

V Parku pod Borinou sa predstaví trojica kapiel z Nitry a okolia. Postupne vystúpia Strings & Croon, GiliB a We are Now. "Vstup je bezplatný, pripravený je aj sprievodný program. Jedným z lákadiel bude výstava Mami, ja nechcem vojnu!, ktorá je autentickou výpoveďou detí, ktoré boli nedobrovoľne zapojené do vojenského besnenia. Pripravená v spolupráci s Poľským inštitútom v Bratislave," uviedli organizátori.

Podľa slov Jána Ivančíka zo združenia ŠOK je hlavným cieľom podujatia predstavenie nádejných mladých hudobníkov. "Kluby ubudli, nová hudobná scéna má problém zaujať. Naším riešením je priniesť ju priamo k ľuďom. Tento experiment odštartujeme na Klokočine a veríme, že sa z neho vykľuje zaujímavá tradícia," dodal Ivančík.