Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Zaslúžený úspech IMT Smile vo vypredanej Inchebe

Koncert IT Smile v bratislavskej Expo aréne Foto: Katarína Orešanská

Incheba si v poslednom období určite nepamätá na takto do posledného miesta zaplnenú arénu.

Bratislava 5. decembra (TASR) – Známa slovenská skupina IMT Smile s hosťujúcou Katarínou Knechtovou odohrala v stredu večer (4. 12.) v bratislavskej Incheba Expo aréne veľkolepý vianočný koncert. Sedem tisíc fanúšikov prispelo mierou nemalou k výbornej atmosfére večera s názvom Vianoce 2013 Live. Incheba si v poslednom období určite nepamätá na takto do posledného miesta zaplnenú arénu.

Táslerovci začali novou pesničkou S.O.S., ktorá úspešne rotuje v slovenskom éteri, nasledovali Pre túto chvíľu, Opri sa o mňa, Duch človeka, Viac, Veľa lásky, Len tebe a Veselá pesnička, všetko hity, ktoré si s kapelou spievala celá aréna. Potom Ivan Tásler pozval na pódium Katarínu Knechtovú, ktorá bola členkou skupiny IMT Smile a nahrala s nimi aj debutový album Klik-klak. Nepoznám, Biely pavúk, Možno si ma pomýliš a Ráno sú štyri piesne z tohto debutu, ktoré majú dnes už pomaly pätnásť rokov a pritom nič nestratili zo svojho pôvabu. Ani netreba dodávať, že opäť s úspechom a hlasovou podporou hľadiska.

Koncert IT Smile v bratislavskej Expo aréne
Foto: Katarína Orešanská


Záver patril opäť Ivanovi a kapele, Exotika a Ľudia boli ďalšie z piesní, ktoré sa už dnes pýtajú do zoznamu legendárnych hitov. Tie prvé zložil Ivan Tásler, keď mal pätnásť rokov. Nebolo vôbec jednoduché skončiť takýto koncert a kapela sa musela dvakrát vrátiť, aby pridala songy Vyvedený z miery, Najkrajšie Vianoce, Za dedinou a Bozk. To všetko s podporou kapely, ktorá hrá v zložení Ivan Tásler (spev, gitara), Miro Tásler (klávesy), Lukáš Kolivoška (basgitara), Tomáš Slávik (gitara), Dano Šoltis (bicie nástroje) a Mário Gapa Garbera (saxofón).

Ku skvelej atmosfére prispela svojim dielom aj hosťujúca Katarína Knechtová. Tá okrem štyroch duetov s Ivanom Táslerom začínala koncertný večer so svojou kapelou. Aj v prípade Kataríny platí, že piesne Deň medzi nedeľou a pondelkom, Hlava vinná, telo nevinné, Za tebou aj Zločin z minuloročného albumu Tajomstvá patria medzi úspešné hity.

oncert IT Smile v bratislavskej Expo aréne
Foto: Katarína Orešanská


Takto zaplnenú arénu vnímala z pódia aj skupina. „Som si toho vedomý, koľko práce sme pre tento koncert urobili, koľko dobrých ľudí nám v tom pomohlo. Stále verím v Slovensko, stále verím v to, že ľudia milujú slovenskú hudbu a že ju chcú aj podporiť. Tieto koncerty, či už bratislavský alebo košický to potvrdzujú. Je to o práci, aj našej aj tých, čo nám pomohli spropagovať tento koncert, dať mu tvár. Vážim si to, že títo ľudia za nami stále stoja. Počas tých rokov sme nikdy neoklamali fanúšika, vždy sme šli naplno. Veľmi si vážime ľudí, ktorí na naše koncerty chodia, jednoducho naša úcta k ľuďom, ktorí našu kapelu majú radi už toľké roky,“ uviedol pre TASR po skončení koncertu líder kapely Ivan Tásler.

Máloktorej kapele sa dnes podarí takto naplniť hľadisko, je to skupina, ktorá si to na Slovensku zaslúži, aby mali toľko divákov, toľko poslucháčov a fanúšikov. Do skupiny IMT Smile som prišla, keď mi ťahalo na pätnásť. Keď som si pripravovala na tento večer naše spoločné pesničky, tak som sa zároveň vrátila do tohto obdobia. Vnímam ho stále ako geniálne, tá chémia, to spojenie ľudí a rozruch, ktorý táto kapela spôsobila, to je nezabudnuteľné obdobie a mnoho ľudí to tak aj vníma. Vokály, hudobné nápady, melodika, texty z tej doby, a to som mala pätnásť, Ivan sedemnásť, je dodnes vášnivá spomienka,“ dodala pre TASR Katarína Knechtová.

Slovenská hudba znela v stredu večer v aréne bratislavskej Incheby, ktorá praskala vo švíkoch. Košice a ich Steel Aréna, podľa najnovších informácií rovnako vypredaná, sa v sobotu 7. decembra majú na čo tešiť.