Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

IMT Smile vydávajú kompiláciu hiSTORY a pridávajú ďalší koncert

IMT Smile Foto: Lenka Imrichová

Oslava dvadsaťročnice skupiny IMT Smile vyvrcholí špeciálnymi koncertmi hiSTORY pod režijným vedením Jána Ďurovčíka 14. decembra v Bratislave a 16. decembra v Košiciach.

Bratislava 29. septembra (TASR) – Skupina IMT Smile oslavuje 20. výročie pôsobenia na hudobnej scéne. Pri tejto príležitosti sa bratia Táslerovci rozhodli vydať obsiahlu výberovku s názvom hiSTORY, ktorá prichádza dnes do predajní hudobných nosičov.

Kompilácia pozostáva z troch CD nosičov. Na prvých dvoch CD si fanúšik nájde najväčšie hity kapely a taktiež aj piesne, ktoré vyšli v danom období ako bonus + live nahrávky. Obsahom tretieho CD sú štyri nové piesne, ktoré spolu tvoria EP Príbeh príbehov. Ten kapela nahrávala v Kalifornii a nakrútila k nemu aj krátky film v hlavnej úlohe s hercom Alexandrom Bártom. HiSTORY je najrozsiahlejší výberový album kapely a jeho booklet je obohatený o dobové fotografie a archívne zábery. Skupina výberový album podporí aj veľkolepými narodeninovými koncertmi hiSTORY, ktoré sa uskutočnia v decembri v Bratislave a v Košiciach.

CD 1 ponúka hity Ľudia nie sú zlí, Všetko, Čo ak, Veselá pesnička, Nedá sa ujsť (live), Tajné milovanie, Opri sa o mňa, Za dedinou, Vyvedený z miery, Mám chuť..., Nič nie je isté, Pre túto chvíľu, Kým stúpa dym, Exotika, Kapela, Myslím, že môže byť, Úsmev a čaj, Losos, Len tebe a Niekto ako kráľ.

Dvadsiatku piesní na CD 2 tvoria Mám krásny deň (Hawaii), My, Bozk, Tá ktorej niet (Ona), Čo bude..., Veľa lásky, Viac, My dvaja, Cesty II. triedy, Pri tebe, S.O.S., Lietajúca, Besame Mucho (Mexico version), Miluj blížneho svojho (Latino IMT Smile 2002 version), O cestách, Nepoznám (Live 2013), Možno si ma pomýliš (Live 2013), Duch človeka (Live 2013), Najkrajšie Vianoce a Urobme si lásku (Acoustic 2015).

Na treťom disku je EP Príbeh príbehov s novými piesňami Anna, Vždy keď mi chýbaš, Príbeh príbehov a Žena.

„HiSTORY je trojcédečko, je to naša zostava tých najväčších hitov, ktoré IMT Smile za tie roky mali. Obsahuje aj štyri nové piesne, náš najnovší hudobný počin, EP Príbeh príbehov. Vzniklo to kvôli tomu, že tento celý rok spomíname na tie časy, aké to bolo pred 20 rokmi, keď sme začínali. Aj tento rok bude končiť našou oslavou všetkých čias, keď sa na pódiu zídu spoločne skoro všetci, kto v IMT Smile za tie roky hrali. Prišlo nám to ako vhodné spojiť koncerty s hudobným nosičom, ktorý bude slúžiť ako spomienka na uplynulé roky. Chceli sme urobiť niečo, čo bude kompletným výberom, v podstate tie piesne na cédečku odznejú live aj na decembrových koncertoch,“ povedal pre TASR na dnešnom stretnutí s vybranými médiami líder kapely Ivan Tásler.

Oslava dvadsaťročnice skupiny IMT Smile vyvrcholí špeciálnymi koncertmi hiSTORY pod režijným vedením Jána Ďurovčíka 14. decembra v Bratislave a 16. decembra v Košiciach.

„Dnes okrem nového albumu máme ešte jednu správu. Pridávame v Bratislave ďalší koncert 13. decembra, pretože ten prvý je kompletne vypredaný. Je to pre nás ako sen a ďakujeme fanúšikom, že majú stále záujem o našu kapelu a chcú si prísť pozrieť koncert hiSTORY. Je to super pocit,“ dodal Ivan Tásler.