Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Japonský filmový festival v Bratislave otvára Tancujúci Karate Kid

Ilustračné foto Foto: TASR

Japonský filmový festival v Bratislave potrvá do 5. marca a filmy uvedie v japonskom jazyku s anglickými aj slovenskými titulkami.

Bratislava 2. marca (TASR) - Projekciou snímky Tancujúci Karate Kid (réžia Tsukasa Kishimoto, 2013) o talentovanom tanečníkovi, ktorý cestuje po svete hľadajúc neprekonateľnú tanečnú formu, dnes v Bratislave otvoria Japonský filmový festival. Podujatie, ktoré v Kine Lumiére organizuje veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike v spolupráci s Japan Foundation, ponúkne prehliadku štyroch súčasných filmov. "Odrážajú rôznorodé aspekty života Japoncov. Ukazujú spojenie bojových umení a tanca alebo prenesú diváka do sveta tradičného divadla kabuki," avizuje organizátor festivalu na svojej internetovej stránke.

Štvoricu japonských diel dopĺňajú snímky Kanzaburo (2013) - dokumentárny film mapujúci život a dielo slávneho japonského herca divadla kabuki Kanzabura Nakamuru, ďalej film High Kick Angels (réžia Kazuhiro Yokoyama, 2014) o členkách školského filmárskeho krúžku, ktoré sú veľkými fanúšičkami filmov s Bruceom Lee a Jackie Chanom. Rozhodnú sa natočiť vlastný film, musia však čeliť útoku gangu kriminálnikov, ktorý dievčatá odreže od sveta. Prehliadku uzatvára film Kráľ ospravedlnení (r. Nobuo Mizuta, 2013), ktorého hlavným hrdinom je Yuzuru Kuroshima. V Tokiu vedie konzultačné centrum, v ktorom pomáha ľuďom nájsť spoločensky primerané a vhodné ospravedlnenia. Klienti za ním chodia s prosbou, aby ich naučil alebo im poradil, ako sa čo najlepšie v nepríjemných životných situáciách ospravedlniť.

Projekcie všetkých titulov sa začínajú o 18.00, vstup je voľný.

Japonský filmový festival v Bratislave potrvá do 5. marca a filmy uvedie v japonskom jazyku s anglickými aj slovenskými titulkami. Od 17. do 18. marca festival zavíta do Košíc. Prehliadku si budú môcť pozrieť priaznivci japonskej kinematografie v kine Úsmev len v japonskom jazyku s anglickými titulkami.