Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Vysoká profesionalita, jedinečný talent

Fenomenálny slovenský saxofonistu - Radovan Tariška Foto: Umelecká agentúra Mystik, s.r.o.

„Folklore to Jazz" je ďalším úspešným projektom fenomenálneho slovenského saxofonistu Radovana Tarišku.

Bratislava 6. februára (TERAZ.sk - OTS) - Vysoká profesionalita, jedinečný talent, nezameniteľný štýl, či hviezdna spoločnosť hudobníkov – to vystihuje Radovana Tarišku.

Úspešne pôsobí na medzinárodnej jazzovej scéne už niekoľko rokov. Nahral viac ako 50 CD a spolupracoval s umelcami hviezdnych mien: James Morrison,Oliver Kent, Harry Sokal, Brian Charette, Jarek Smietana, Piotr Baron, Janus Muniak,Roy Hargrove, Esstiet Essiet, E.J. Strickland, Marcus Strickland, Donald Edwards, Keyon Harold, Joan Faulkner, Kornel Fekete Kovacs, Gabor Winand, Jeff Ballard...

Folklor to jazz predurčuje veľmi zaujímavú a exkluzívnu fúziu dvoch hudobných žánrov a to, slovenského folklóru s americkým jazzom. V projekte zaznejú tie najznámejšie slovenské ľudové piesne z rôznych regiónov Slovenska, aranžérsky obohatené o jazzovú harmóniu a rytmus s prvkami latino hudby, pričom však zostáva pôvodná melodika a charakter piesni zachovaný.

Veľmi zaujímavé aranžmány sú bohaté na momenty prekvapenia, rôzne hudobné zvraty, ktoré prinášajú divákom a poslucháčom ojedinelý, úžasný a prekvapivý hudobný zážitok.

Projekt je exkluzívny a unikátny nielen fúziou hudobných žánrov, ale aj prelínaním tradičnej ľudovej kapely s jazzovým quartetom, úžasnými a veľmi typickými sólami Radovana Tarišku. Je to stretnutie vynikajúcich hudobníkov zvučných mien s americkými jazzmanmi. Stretnutie hudobných žánrov, hudobníkov rôznych generácii či ethniky. Všetkých však spája obrovská láska k tej hudbe, či k hudobnému žánru. Súčasťou koncertu bude aj krst CD "Folklore to jazz"!

Repertoár projektu Folklore to Jazz: Čo to za veselie, Červené jabĺčko, Trávnice spod Rozsutca, Čilejkárske piesne z Tekova a mnoho iných….

Hlavní protagonisti koncertu:
Radovan Tariška - saxofón ( SK ),
Benito Gonzalez - piano, ( Venezuela ),
Essiet Okon Essiet - kontrabas ( USA ),
David Hodek – bicie ( SK ),
Tomáš Baroš – kontrabas ( CZ ),
Jozef Fečo-cimbal a kontrabas ( CZ ),
Stanislav Palúch - husle ( SK)


Môžeme sa tešiť na úžasnú hudobnú lahôdku!

Radovan Tariška:
Džez, to je život... Džez je niečo spontánne, niečo, čo vychádza muzikantovi priamo zo srdca. Džez je pre hudobníka priamy prostriedok, ako sa vyjadriť. Je stále aktuálny a vždy mal, má i bude mať čo povedať. Džez je životný štýl.“

Koncerty: Bratislava, Žilina, Piešťany, Trnava, Žilina,Dolný Kubín, Poprad, Levice, Praha, Brno,
České Budějovice, Trutnov, Olomouc...