Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Jennifer Lawrence bude pokračovať v nakrúcaní Hier o život 2

Francúzsky herec Jean Dujardin (vpravo) odovzdáva sošku Oscara víťazke v kategórii najlepšia herečka v hlavnej úlohe Jennifer Lawrence za film Terapia láskou (Silver Linings Playbook) na 85. ročníku odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Foto: TASR/AP

Herečka získala vo svoich 22 rokoch svojho prvého Oscara.

Bratislava 25. februára (TASR) - Americká herečka Jennifer Lawrence získala na 85. udeľovaní cien Americkej filmovej akadémie svojho prvého Oscara. "Má len 22 rokov a už sa jej podarilo dosiahnuť vrchol vo filmovej kariére. Iba jediná víťazka hlavnej ženskej hereckej kategórie bola od nej mladšia," komentovala úspech talentovanej Američanky Jana Studená zo spoločnosti Forum Film.

Jennifer Lawrence už v roku 2008 dostala cenu Marcella Mastroianniho na filmovom festivale v Benátkach. O tri roky neskôr bola po prvý raz nominovaná na Oscara za film Winter's Bone. "V tom istom roku vstúpila aj do sveta filmových blokbastrov - zahrala si krásnu a nebezpečnú Mystique v X-Men: Prvá trieda. Vzápätí prišla ponuka, ktorá z nej spravila hviezdu prvej veľkosti," doplnila ku kariére sympatickej herečky, z ktorej hviezdu prvej veľkosti spravila ponuka stvárniť postavu Katniss, hlavnú hrdinku ságy Hry o život.

"Priniesla jej obrovskú popularitu a záplavu ďalších zaujímavých ponúk," doplnila. Jennifer si z toho množstva vybrala úlohu excentrickej, vzdorovitej a tajomnej krásky Tiffany a toto rozhodnutie malo cenu malej zlatej sošky. Komédia Terapia láskou očarila nielen kritikov, ale aj filmových divákov. "Konkrétne už 25.000 tých slovenských, ku ktorým zaisto pribudnú ďalší, keďže film sa v našich kinách hrá ešte len druhý týždeň," spresnila Jana Studená.

Po odovzdávaní Oscarov má Jennifer Lawrence pokračovať v natáčaní druhej časti filmového hitu Hry o život. "Jej podtitul znie Skúška ohňom a Katniss Everdeen bude na plátnach kín opäť bojovať v jeseni," dodala. Forum Film Slovakia uvedie Hry o život: Skúška ohňom do slovenských kín 21. novembra tohto roku.