Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

John Travolta ohúril fanúšikov v Saudskej Arábii

Na snímke John Travolta na návšteve v Rijáde. Foto: TASR/AP

Travolta sa s fanúšikmi stretol v piatok v saudskoarabskej metropole Rijád. Tí sa ho pýtali na hereckú kariéru a rôzne filmové hity ako napríklad Pomáda, Horúčka sobotňajšej noci a Pulp Fiction.

Rijád 18. decembra (TASR) - Hollywoodsky herec John Travolta ohúril svojich fanúšikov počas návštevy Saudskej Arábie, kde po viac ako 35 rokoch otvoria na budúci rok prvé kiná pre verejnosť. V pondelok o tom informovala agentúra AP.

Travolta sa s fanúšikmi stretol v piatok v saudskoarabskej metropole Rijád. Tí sa ho pýtali na hereckú kariéru a rôzne filmové hity ako napríklad Pomáda, Horúčka sobotňajšej noci a Pulp Fiction: Historky z podsvetia. V sobotu zas na americkú filmovú hviezdu čakal galavečer a neskôr tlačová konferencia.

Slávny herec, tanečník a spevák prišiel na pozvanie Generálneho úradu pre zábavu, ktorý zriadil korunný princ Muhammad bin Salmán. Ten sa usiluje o väčšiu sociálnu rozmanitosť krajiny, ako aj o otváranie kráľovstva zahraničným investorom. V rámci týchto snáh bol v kráľovstve už zrušený zákaz šoférovania žien, ktorý do platnosti vstúpi taktiež na budúci rok.