Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Jozef Bednárik sa bude v júli venovať šansónovému festivalu

Jozef Bednárik Foto: TASR/Henrich Mišovič

Každý štvrtok v júli si Bednárik pozve osobnosti slovenskej kultúry, ktoré zaspievajú známe svetové šansóny prebásnené do slovenčiny.

Bratislava 28. júna (TASR) - Režisér a choreograf Jozef Bednárik prinesie počas tohtoročného júla do jedného z bratislavských hotelov šansónový festival, ktorý má byť príjemným spojením hudby a talkshow. Každý štvrtok v mesiaci si pozve viaceré osobnosti slovenskej kultúry, ktoré zaspievajú známe svetové šansóny prebásnené do slovenčiny a zároveň si podebatujú s hostiteľom večera.

"Som veľmi rád, že môžem fanúšikov šansónovej hudby pozvať na večer plný krásnych hereckých pesničiek. Hostia, ktorých si budem pozývať v rámci šansónového festivalu, sú osobnosti slovenskej kultúry, ktoré sa venujú spevu buď profesionálne, alebo majú spev ako svoju záľubu," povedal Bednárik.

Prvými hosťami, ktorí vystúpia vo štvrtok 4. júla, sú Andrea Zimányiová a Stano Král. Počas večera odznejú v slovenskom jazyku aj známe šansóny od Patricie Kaas, Vladimíra Vysockého, Lary Fabian či Milvy.

Počas júlových šansónových štvrtkov vystúpi aj Marcela Laiferová, Svetlana Rymarenko, Jana Lieskovská, Zoro Laurinc, Marián Labuda ml. a tiež Ivan Vojtek, Alex Madar či Jakub Petraník.

Šansónový festival sa uskutoční v Bratislave v dňoch 4., 11., 18. a 25. júla o 20.00 hodine v Arte Lounge & Bar Kempinski Hotel River Park na Dvořákovom nábreží 6.

TASR informovala Lucia Maková zo spoločnosti Media Central.