Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Jubilejný festival Pohoda 2016 ponúkne najviac pohody

Ilustračné foto Foto: TASR/ Radovan Stoklasa

Bratislava 21. júna (TASR) – Jubilejný dvadsiaty multižánrový festival Pohoda 2016 ponúkne v dňoch 7. až 9. júla na letisku v Trenčíne najviac služieb. Pribudnú miesta na sedenie a oddych, tieň, nové možnosti bývania a dopravy i kvantum ďalších možností, ktoré vytvoria pre návštevníkov ešte viac pohody.

Zaujímavým programom prispejú hlavní mediálni partneri. Časopis .týždeň pripraví festivalový špeciál venovaný Pohode 2016 a vo svojom stane ponúkne množstvo zaujímavých debát. Pokec ponúkne svoju offline verziu pri festivalovom Speed datingu. Verejnoprávna RTVS a Rádio_FM pokryjú z pozície hlavného mediálneho partnera festival v pravidelných televíznych a rozhlasových reportážach a v rámci programu Festivalové minúty. Dvojka zároveň odvysiela najzaujímavejšie festivalové momenty. V Rádio(aktívnej zóne)_FM zažijú diváci na vlastné oči rozhlasové vysielanie či zaujímavé koncerty.



Pohoda kladie dôraz na komfort návštevníkov. Rozšírila možnosti komfortného ubytovania o zónu Fox Village so zariadenými päťmiestnymi stanmi pre celé rodiny či partie. Rozšírený je aj počet drevených festivalových chatiek. K dispozícii bude oddychová zóna s pohodlnými posteľami. Hygienická zóna bude vybavená šampónmi a zubnou pastou, slúžiť budú opaľovacie hliadky, v ponuke budú aj vyšetrenia znamienok, kožná diagnostika, mini dezinfekčné gély na ruky či mini lekárničky. Nebudú chýbať nabíjačky mobilov, bankomaty a wi-fi zóna.



V gastro zóne bude slovenská grilovačka, obľúbené hot-dogy a cigánska, pravý kurací vývar, raňajkové ochutnávky mliečnych výrobkov, už tradičná čapovaná treska aj rybacie špeciality, čerstvé bagety, sladké letné radosti v podobe mrazených krémov aj ponuka vegánskych jedál. Nebude chýbať viac druhov piva od nového partnera festivalu. Na Pohode bude mať premiéru Kingswood záhrada. Toto miesto poteší milovníkov piknikov, oddychu a šťavnatých jablčných nápojov. Aj tento rok budú môcť návštevníci získať kávu za básničky počas Poetry Hours v piatok a sobotu.

Operačný program Ľudské zdroje cez svoje aktivity poukáže na viaceré vážne témy. Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku zastreší EUrópa stage a EÚ informačnú zónu. Stage ponúkne rozmanitú hudbu z celého sveta, divadlo i inšpiratívne diskusie. Tie budú tento rok najmä o utečeneckej kríze, ruskej propagande a extrémizme. V susednej EÚ info zóne čakajú na návštevníkov vedomostné kvízy, zábavné súťaže a interaktívne hry o Európe.

Železničná spoločnosť Slovensko vypraví festivalový rýchlik z Bratislavy a Košíc. Okrem toho skráti vzdialenosti počas festivalu špeciálnym festivalovým vláčikom. Ďalšou dopravnou novinkou je Pohodová prímestská doprava, ktorá spojí letisko Trenčín s Trenčianskymi Teplicami a Považskou Bystricou. Všetky potrebné informácie sú uvedené na webovej stránke pohodafestival.sk.

V zozname účinkujúcich sú v jubilejnom ročníku The Prodigy, Sigur Rós, PJ Harvey, James Blake, Róisín Murphy, DJ Shadow, Flying Lotus, Parov Stelar, Nina Kraviz, The Vaccines, Gogol Bordello, Savages, Odesza, Nederlands Dans Theater, Ernest Ranglin & Friends, Spor, Poliça, Easy Star All Stars, Monsieur Periné, Saul Williams či Dub Pistols. Z našich a českých interpretov vystúpia Jana Kirschner, David Koller, Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders, The Tap Tap, Billy Barman, RozpoR, Saténové ruky, Núkú, Rafo & Pure, Max Bazowski, Bulp, Landless či The Ills.

"V prvom rade verím, že sa nám podarilo urobiť najsilnejší hudobný program, aký sme kedy mali. Budeme mať najviac pódií, o počte to ale nie je. Verím, že každý sám o sebe je zaujímavý. Budeme mať množstvo vizuálneho umenia, niekoľko umelcov opakujeme z minulosti, ako je The Prodigy a Nederlands Dans Theater. Vybrali sme niekoľko zrniek z histórie a tie sme priniesli opäť. Aj pri 20. výročí nám primárne ide o to, aby tento ročník bol lepší ako minulý. Opäť sme zlepšili niektoré logistické veci, posilnili sme servisné veci, služby pre návštevníkov. Robíme všetko preto, aby to bol najsilnejší a najlepší ročník," povedal pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami riaditeľ festivalu Michal Kaščák.