Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Kultúra

Kapela Sebastian predstavuje novinku Nevinná

Ilustračná snímka. Foto: TASR

O produkciu skladby sa postaral Enthic, o dramatické a vizuálne stvárnenie zase skúsený Ondřej Kudyn.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Česká kapela Sebastian predstavila novinku s názvom Nevinná, ktorú vydávajú spoločne s kapelou Poetika. Skladba je avízom na očakávaný album, ktorý vydajú 22. októbra. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Postupným prerodom z hviezdy pre násťročných si spevák Sebastian Navrátil, Dominik Smutný a Ondřej Turták úspešne budujú renomé uznávanej a rešpektovanej hudobnej skupiny, ktorej sila je predovšetkým na koncertných pódiách. Pritvrdili v hudbe, v textoch sa frontman a autor opiera o zložitejšie témy a životné skúsenosti a výrazne sa posunul aj koncertný prejav.

"Pieseň vznikla začiatkom roka, vtedy ešte s inou slohou a spontánnym refrénom, ktorý som zaspieval na prvý pokus. Pred dvoma mesiacmi nabrala pieseň ešte väčší význam, keďže som po desiatich rokoch ukončil svoj vzťah. Spolu s Ondrom Brejškom z Poetiky sme prepísali slohy do terajšieho znenia, aby vystihovali moje aktuálne pocity," uvádza Sebastian s tým, že nový singel nezastáva iba smútok, ale aj oslobodenie a novú silu ísť ďalej.

"So Sebom sme kamaráti už dlhšiu dobu a keď nás oslovil, obzvlášť do songu, ktorý je v tej rockovej polohe, tak sme na tom hneď začali robiť. Mňa totiž tvrdší štýl hudby baví a Sebovi táto poloha neskutočne sedí," hovorí frontman Poetiky Ondřej Brejška.

O produkciu skladby sa postaral Enthic, o dramatické a vizuálne stvárnenie zase skúsený Ondřej Kudyn. Tomu sa podarilo, aj keď za veľmi náročných podmienok, natočiť miestami až šokujúci snímok symbolizujúci ťažké životné situácie.





Nevinná klip: https://www.youtube.com/watch?v=b1ME_kXGwFI