Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Katarína Knechtová a Cigánski diabli pokračujú v koncertnom turné

Speváčka Katarína Knechtová Foto: TASR/Martin Baumann

Nová séria koncertov speváčky a známeho orchestra sa začne už 4. februára vystúpením v Prievidzi.

Bratislava 30. januára (TASR) – Katarína Knechtová sa teší na pokračovanie jesenného turné Knechtová & Cigánski diabli Tour 2014. Nová séria koncertov speváčky a známeho orchestra sa začne už 4. februára vystúpením v Prievidzi. Koncerty originálnej hudobnej fúzie popu a dynamickej world music zažijú fanúšikovia v 17 mestách Slovenska aj v hlavnom meste Českej republiky.

„Zamerali sme sa na miesta, v ktorých sme chceli hrať už na jeseň, ale z časových dôvodov sme to nestihli. To je napríklad Prešov. A potom ideme do miest, v ktorých nás chceli vidieť a počuť, tak sme sa rozhodli ešte pridať. Na turné sa opäť veľmi teším, mňa tie koncerty nesmierne bavia. Baví ma repertoár, muzika, muzikanti a ľudia, ktorí na koncerty chodia. Atmosféra je vždy iná a spievanie je môj život,“ uviedla pre médiá speváčka.

Speváčka, skladateľka a textárka Katarína Knechtová boduje v slovenskom éteri na plnej čiare. Pieseň Naveky sa stala najhranejšou v TOP 100 zahraničných a domácich piesní v slovenskom éteri. Navyše, hit sa dlhodobo drží v prvej trojke najhranejších skladieb na Slovensku.



„Som veľmi šťastná a veľmi vďačná, že slovenské rádiá dali piesni šancu. Som rada, že sa mi to opäť podarilo. Upevnila som si skladateľské sebavedomie, pretože mať v dnešnej dobe úspešný singel považujem za malý zázrak. Konkurencia je veľká a slovenskej hudby sa hrá o dosť menej. Takže sa veľmi a úprimne teším," dodáva speváčka.

Po skončení turné chystá Katarína pre fanúšikov niekoľko noviniek. Nahráva nový singel, pripravuje nový album a s kapelou pracuje na novom programe na letné koncerty. „Po skončení turné sa budem ďalej venovať práci na novom albume, ktorý pripravujeme spolu s Ľubicou Čekovskou. Je to náročné, takže sa na to musím plne sústrediť. V máji s mojou kapelou chystáme koncerty na letnú sezónu, mám v pláne zostaviť nový program a znieť opäť viac rockovo. A koncom apríla pustím do života a rádiového éteru ešte jeden singel,“ dodáva na záver Katarína.

Katarína Knechtová & Cigánski diabli Tour 2015

- 04.2. Prievidza

- 12.2. Kežmarok

- 22.2. Čadca

- 24.2. Liptovský Mikuláš

- 25.2. Prešov

-27.2. Považská Bystrica

- 28.2. Michalovce (28.2.)

V apríli budú koncertovať v Leviciach, Seredi, Ružomberku, Liptovskom Hrádku, Poprade, Prahe, Zvolene, Nových Zámkoch, Trnave a Topoľčanoch. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.