Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Katarína Koščová predstaví na turné nový album

Katka Koščová Foto: TASR/Milan Kapusta

Speváčka sa na tomto turné predstaví s novou muzikantskou zostavou a ako hosť vystúpi aj známy virtuózny akordeonista Michal Červienka.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Pred pár dňami vydala Katarína Koščová nový autorský album Oknom, s ktorým prichádza po piatich rokoch. Zároveň s vydaním albumu odohrá a odspieva osem koncertov, na ktorých spolu s kapelou predstaví publiku nové piesne.

Prvý z koncertov bude v Prahe, kde sa program zároveň skúšal. Katka sa na tomto turné predstaví s novou muzikantskou zostavou. Okrem klaviristu a spoluautora piesní Dana Špinera (Andrej Šeban Band) bude na pódiu aj kontrabasista Rasťo Uhrík (Vertigo, Lanugo, Jana Kirschner), bubeník Honza Chalupa (Bran, Voilá, Jananas) a ako hosť na koncertoch vystúpi aj známy virtuózny akordeonista Michal Červienka.

„Michal Červienka je skvelý hudobník s výbornými nápadmi a krásnym prežívaním hry. Okrem toho som už dlho chcela vyskúšať naživo aj akordeón, tak som vďačná, že sa to podarilo práve s takým skvelým muzikantom. A vôbec celá táto banda, okrem Honzu Chalupu, nahrávala aj album a bolo nám veľmi pekne, nuž sme si povedali, že to spolu skúsime aj na pódiu. Veľmi sa na to teším, už dlho som moje piesne nehrala s bicími a totálne som sa zamilovala aj do kontrabasu, je to absolútne zimomriavkový nástroj,“ uviedla pre médiá speváčka.



Album Oknom

Na koncertoch odznejú najmä piesne z nového albumu Oknom, ktoré sa podobne ako pri predchádzajúcom Nebotrasení pohybujú na hranici žánrov, ako je jazz, šansón, folk či swing. „Hráme pesničky, to je to, čo robíme. Chcela by som, aby na našich koncertoch bolo čo najviac života, aby bolo pekne všetkým zúčastneným v publiku i na pódiu. Prosto, aby sme spolu ladili,“ dodáva speváčka.

Po prvom koncerte, ktorý bude posledný septembrový deň v Prahe, začne slovenské koncerty - 1. októbra v Bratislave, deň nato v Nitre, ďalšími zastávkami budú Zvolen (3.10.), Banská Bystrica (4.10.), Prešov (6.10.), Poprad (7.10.) a Košice (8.10.). Vstupenky sú dostupné v predpredaji v miestach koncertov a v sieti Ticketportal. TASR informoval PR manažér a manžel speváčky Michal Pivovar.