Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

KAVIAREŇ NA PATRÓNKE: S Jozefom Karikom nielen o jeho poslednej knihe

Kaviareň na Patrónke Foto: TABLET.TV

Pozývame vás do Kaviarne na Patrónke. Sledujte reláciu Róberta Kotiana a jeho hostí.

Bratislava 12. decembra (TABLET.TV) – Jozef Karika, jeden z najúspešnejších slovenských spisovateľov, prednedávnom vydal ďalšiu knihu z mafiánskeho prostredia.

Román Čierny rok–Vojna mafie, nadväzuje na úspešný román Čierny rok. Rozsahom jedna z najväčších slovenských kníh na širokom plátne zobrazuje dva prelomové roky, 1997 a 1998, aj so všetkými nuansami, aké takáto veľká politická zmena prináša.

Jozef Karika patrí k niekoľkými spisovateľom, ktorí sa písaním bestsellerov uživia a dosiahli uznanie aj v odborných kruhoch. V tomto roku bol nominovaný medzi desiatku finalistov renomovanej súťaže Anasoft litera, v ktorej uspel ako víťaz z hľadiska čitateľov knihou Trhlina. Aj preto sa v rozhovore s ním venujeme taktiež otázkam tvorby, výberu tém, postáv a príbehov, jeho kontaktom s čitateľmi, vydavateľmi a kníhkupcami, marketingovej zložke života slovenského spisovateľa, ale aj tomu, prečo sa nazdáva, že „Slovensko je nevyčerpateľná studnica podnetov pre romány s hororovými alebo trilerovými prvkami“.