Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na Kežmarskom hrade začína divadelný festival

Na snímke nádvorie Kežmarského hradu Foto: TASR/Adriána Antošková

Vyvrcholením divadelného festivalu bude v piatok 21. júla kabaret Láska po vichodňarski v podaní Divadla KĽUD Kladzany.

Kežmarok 17. júla (TASR) – Na nádvorí hradu v Kežmarku sa začína dnes letný divadelný festival, ktorý potrvá do piatka 21. júla. Na programe je päť predstavení, z ktorých je jedno určené pre deti. TASR o tom informovala riaditeľka Múzea v Kežmarku Erika Cintulová.

Festival sa začína dnes o 20.30 h predstavením Kubo v podaní Divadla DRaK v Prešove. Ide o príbeh múdreho, no pre niektorých hlúpeho dedinského chlapca Kuba. Je obohatený o živú hudbu a ľudové piesne. Utorok (18.7.) bude patriť Divadlu Commedia z Popradu, ktoré sa predstaví svojou najnovšou hru Don Quijote a Sancho Panza. Podľa Cintulovej ide o inscenáciu na motívy románu Miguela de Cervantesa o rytierovi s veľkou dušou, ktorému na ceste za spravodlivosťou pomáha jeho zbrojnoš.

Rozprávky z maringotky z dielne Dreveného divadla z Bratislavy sú na programe v stredu 19. júla o 16.00 h, je určené predovšetkým pre detských divákov. Štvrtkové predstavenie NonSENs Noci svätojánskej v podaní Túlavého divadla z Bratislavy prinesie komédiu na motívy Shakespearovej hry plnú humoru, lásky a vášne.

Vyvrcholením divadelného festivalu bude v piatok 21. júla kabaret Láska po vichodňarski v podaní Divadla KĽUD Kladzany.