Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Kultúra

Klub Hojana predstaví život na Kysuciach na prelome 19. a 20. storočia

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Mlynárová

Celovečerný program s názvom Podoby chudoby - o živote tých, ktorí neodišli, pripravil KAF Hojana v Bábkovom divadle Žilina.

Žilina 4. novembra (TASR) - Život na Kysuciach na prelome 19. a 20. storočia predstaví prostredníctvom hudobno-tanečných ukážok v sobotu večer v Žiline Klub autentického folklóru (KAF) Hojana. Informoval o tom klub na svojej webovej stránke.

Celovečerný program s názvom Podoby chudoby - o živote tých, ktorí neodišli, pripravil KAF Hojana v Bábkovom divadle Žilina. V programe diváci uvidia príbehy kysuckých rodín, z ktorých muži odišli do sveta na zárobky, a ženy sa tak museli vyrovnať s chudobou a všetkými jej podobami.

"Kysuce boli krajom, kde sa začínajú skaly a končí sa chlieb. Aj v tak chudobnom kraji si však ľudia žili svoj život plný piesní a bavili sa tancom. Obraz o tomto živote z rôznych obcí od Skalitého po Vadičov, či od Turzovky až po Riečnicu, prinesú členovia KAF Hojana, ktorých hudobne doplní Goroľ muzička zo Skalitého. Hosťami budú ľudová hudba Javorníček a kamaráti a folklórna skupina Rovňan z Veľkého Rovného," informuje KAF Hojana.

Celovečerný program sa začne od 17.00 h. Program z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, spolufinancuje ho aj mesto Žilina.