Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Kultúra

Knechtová a Jaroš podporia deti so zriedkavými chorobami

Foto: Slovenská Aliancia zriedkavých chorôb

Nie je choroba ako choroba. Na tie zriedkavé upozorňuje Deň zriedkavých chorôb, ktorý si tento pripomenieme 28. februára.

Košice 26. februára (OTS) - Pri tejto príležitosti organizuje Slovenská Aliancia zriedkavých chorôb charitatívny koncert, na ktorom vystúpia v nedeľu 1. marca vo Veľkej sále Historickej radnice v Košiciach Katka Knechtová a v detskom programe Miro Jaroš a zabávač ujo Ľubo.

Slovensko sa do kampane zapája už po štvrtýkrát. Slovenská Aliancia zriedkavých chorôb vznikla v snahe riešiť situáciu pacientov trpiacich týmito chorobami na Slovensku, ktorých je vyše 300 tisíc. Jej poslaním je trvale zlepšovať zdravotné a sociálne podmienky života ľudí so zriedkavými chorobami a ich rodinných príslušníkov, ochraňovať ich práva a potreby a podporovať integráciu týchto rodín do spoločnosti.

Pomáhajú aj známe osobnosti
Program benefičného koncertu pri príležitosti Medzinárodného dňa zriedkavých chorôb sa uskutoční vo Veľkej sále Historickej budove v Košiciach a spestria ho aj speváci a zabávači. Detských návštevníkov zabaví od 15.hodiny Miro Jaroš Jaroš a pesničky pre (ne)poslušné deti. Hlavné slovo budú mať ľudoví zabávači ujo Ľubo a ujo Ľubo junior, ktorí porozprávajú Rozprávočku o Veľkej repe a celý program vyvrcholí detskou diskotékou.

Pre dospelých je od 18.hodiny pripravený benefičný koncert obľúbenej Katky Knechtovej a domácej kapely Nocadeň. "Katarína Knechtová sa predstaví so svojou kapelou, kde zahrá samostatný akustický koncert. Prídte zažiť toto jedinečné vystúpenie, na ktorom zaznejú známe hity ako Za tebou, Spomaľ, Naoko spim, Keby ale aj aktuálny úspešný singel Naveky", hovorí organizátorka koncertu Beáta Ramljaková.

Výťažok z koncertu bude použitý pre pacientov so zriedkavými chorobami a vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.