Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Knižný trh obohatila novinka Hypersenzitívni ľudia medzi nami

Ilustračné foto. Foto: TASR

Publikáciu z nemeckého originálu Wenn die Haut zu dunn ist preložila Anežka Guziarová.

Bratislava 1. februára (TASR) - Koncom januára obohatila knižný trh nová publikácia pre všetkých ľudí, ktorí cítia viac a inak ako ostatní. Autorom novinky Hypersenzitívni ľudia medzi nami s podtitulom Vysoká senzitivita od mínusu k plusu je Rolf Sellin. "V súčasnosti medzi nami žije okolo 20 percent hypersenzitívnych ľudí a táto kniha nie je určená len im, ale všetkým ľuďom, ktorí s nimi prichádzajú do styku," TASR informoval Martin Vydra z vydavateľstva Noxi.

Zhruba 15 až 20 percent ľudí prijíma viac podnetov zo svojho okolia než ostatní - a to oveľa intenzívnejšie. Toto nadanie silnejšie vnímať svet je často výhodou. Mnohí hypersenzitívni ľudia tým však trpia - sú zraniteľnejší, ľahšie podľahnú stresu a majú tendenciu o sebe pochybovať. Tento psychologicky fundovaný poradca pomáha hypersenzitívnym ľuďom pochopiť, prečo sú "iní". Rolf Sellin vo svojej knihe ukazuje, ako môžu ovplyvňovať vlastné vnímanie a lepšie sa mentálne chrániť.

Knižka Hypersenzitívni ľudia medzi nami sa neobmedzuje len na definíciu a popis tohto jedinečného javu. "Skôr sa zameriava na spôsoby a metódy ako hypersenzitivitu konštruktívne využiť, pretože vysoká citlivosť je pre ľudí najväčšou výhodou, rovnako ako aj najväčšou slabinou," dodal Martin Vydra.

Publikáciu z nemeckého originálu Wenn die Haut zu dunn ist preložila Anežka Guziarová.