Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Koncert svetovej jazzovej divy na Slovensku

Foto: Dee Dee Bridgewater

Dee Dee Bridgewater – mnohožánrová šarmantná americká jazzová diva, trojnásobná držiteľka ceny Grammy Award otvára 7. júna II. ročník „Svetové hviezdy jazzu v Bratislave“.

Bratislava 17. mája (OTS) - Pre všetkých milovníkov vokálneho jazzu bude bratislavský koncert charizmatickej Dee Dee Bridgewater nepochybne jednou z hudobných udalostí roka. Jej hudobné vnímanie ovplyvnila hudba Elly Fitzgerald. Je najznámejšou interpretkou, ktorá naspievala songy Billie Holiday. Jej štylizácia na „Anjela z Harlemu", ako nazývali Billie Holiday, je priam ohromujúca a fascinujúca. Stvárnila hlavnú postavu Billie Holiday v muzikáli Lady Day a získala divadelnú nomináciu na Laurence Olivier Awards.

Účinkuje na svetových jazzových festivaloch s obrovským úspechom. Divákom v Bratislave sa Dee Dee Bridgewater predstaví s vynikajúcimi hudobníkmi svetových mien ako CRAIG HANDY – saxofón, Kenny Davis - kontrabas, Edsel Gomez – piano, Kennett Phelps - bicie.

Diváci v Bratislave sa môžu tešiť na exkluzívnu a úžasnú show Dee Dee Bridgewater nabitú obrovskou a strhujúcou energiou a charizmou jej tak vlastnou!

V NTC Aréne vytvárame atraktívne prostredie, s pohodlím a luxusom divadelného sedenie s pohárom sektu a chuťovkami, ktoré doprajú divákom si vychutnať úžasný zážitok z koncertu!

Foto: Radovan Tariška
Súčasťou II. ročníka festivalu je aj fenomenálny saxafonista Radovan Tariška a svetové hviezdy jazzu s projektom „Folklore to jazz": Benito Gonzalez - piáno (Venezuela), Essiet Okon Essiet- kontrabas (USA), David Hodek – bicie (SR)

Projekt "Folklore to jazz", to je zaujímavá a exkluzívna fúzia dvoch hudobných žánrov: slovenského folklóru s americkým jazzom. V projekte zaznejú tie najznámejšie slovenské ľudové piesne z rôznych regiónov Slovenska, ktoré sú aranžérsky obohatené o harmóniu a jazzový rytmus, až štylizáciou latino hudby, pričom však zostáva pôvodná melodika a charakter piesní zachovaný.

Projekt je exkluzívny a unikátny nielen fúziou hudobných žánrov, ale aj prelínaním tradičnej ľudovej kapely s jazzovým quartetom, úžasnými a veľmi typickými sólami Radovana Tarišku. Je to stretnutie vynikajúcich hudobníkov zvučných mien s americkými jazzmanmi. Stretnutie hudobných žánrov, hudobníkov rôznych generácii či ethniky. Všetkých však spája obrovská láska k tej hudbe, či k hudobnému žánru.

www.Dee Dee Bridgewater.com
Dee Dee Bridgewater a band,USA

7.6.2013, Aegon Aréna NTC, 20:00 hod