Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Kultúra

Koncert pre Dana Heribana organizuje jeho rodné mesto Trnava

Snímka z pietnej spomienky na zosnulého herca a hudobníka Daniela Heribana v Slovenskom národnom divadle (SND) v Bratislave 30. mája 2023. Foto: TASR - Dano Veselský

Spomienkový koncert organizuje mesto Trnava a Trnavský samosprávny kraj. Vstup je bezplatný do naplnenia kapacity Nádvoria 1000 divákov.

Trnava 28. júna (TASR) - Trnava si nedávno zosnulého herca a hudobníka Dana Heribana, ktorý je trnavským rodákom, pripomenie hudobným podujatím. Koncert Hodina nočného pokoja pripravilo Mestské kultúrne stredisko (MKS) - Zaži v Trnave na pondelok 3. júla na Nádvorí - priestore súčasnej kultúry. Informuje o tom MKS na sociálnej sieti.

"Vystúpia interpreti ako Jana Kirschner, Zuzana Mikulcová, Zuzana Norisová, Svetlana Rymarenko, tiež Braňo Jobus, Marián Slávka, Filip a Jakub Hittrich či Roland Kánik a ďalší," uvádza MKS.

Heriban sa narodil v Trnave, ešte pred Vysokou školou múzických umení vyštudoval na konzervatóriu hru na akordeón. Rovesníci si ho pamätajú z trnavskej Improligy a neskôr z Túlavého divadla Jakuba Nvotu, ktoré tiež vzniklo v Trnave. V poslednom čase dostal od MKS ponuku prerozprávať príbeh škriatka Krémeša pre interaktívnu hru v trnavských uliciach Škriatkovo kúzlo, ktorý si už vypočulo viac ako 3000 detí.

Spomienkový koncert organizuje mesto Trnava a Trnavský samosprávny kraj. Vstup je bezplatný do naplnenia kapacity Nádvoria 1000 divákov.