Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Koncert The Doors Live At The Bowl '68 vychádza na DVD

Spevák kapely Jim Morrison Foto: TASR/AP

Záznam z vystúpenia The Doors v Hollywood Bowl z 5. júla 1968 je považovaný za ich najlepší.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Vydavateľstvo Rhino obnovuje legendárne vystúpenie skupiny The Doors z 5. júla 1968 z pôvodných multi-trackov a vytvorilo remastrovanú remixovanú verziu. Fanúšikovia tak dostanú možnosť získať Live At The Bowl '68 vo formáte DVD, Blu-Ray, digitálneho videa či audia, CD a double LP už od 23. októbra.

Skupina Doors sa zúčastnila množstva osláv pri príležitosti Dňa nezávislosti, záznam z ich vystúpenia v Hollywood Bowl z 5. júla 1968 je však považovaný za najlepší. Rhino po prvý raz v histórii starostlivo obnovilo túto jedinečnú snímku z pôvodných negatívov. Zvuk z originálnych multi-trackových stôp zremastroval inžinier Bruce Botnick. Znovuzrodený titul ponúka vizuálny upgrade predchádzajúcich verzií a prináša fanúšikom taký jedinečný zážitok, akoby stáli priamo na pódiu po boku Jima Morrisona, Johna Densmora, Robbyho Kriegera a Raya Manzareka.

Live At Bowl '68 bude obsahovať tri doteraz nevydané piesne z uvedeného vystúpenia. Technické problémy s nahrávaním songov Hello, I Love You, The WASP (Texas Radio And The Big Beat) a Spanish Caravan zabránili skupine v ich dávnejšom vydaní. Starostlivá renovácia zvuku však zabezpečila, aby v najnovšej verzii nechýbali. Vďaka tejto skutočnosti sa titul môže pýšiť tým, že po prvý raz zaznamenáva koncert v plnom rozsahu.



Definitívna podoba nového Live At Bowl '68 príde do obchodov po celom svete 23. októbra, a to vo viacerých formátoch. Eagle Rock Entertainment predstaví koncert v podobe Blu-Ray, DVD a digitálneho videa. Rhino vydá remixované audio CD kompletného predstavenia, digitálne audio a double-LP. DVD, Blu-Ray a digitálne video budú obsahovať obrazový záznam 16 x 9 vo vysokom rozlíšení so stereo a 5.1 audio soundtrackom spolu s viac než hodinovým bonusovým materiálom. V ňom budú zahrnuté Echoes From The Bowl – obraz cesty The Doors až do Hollywood Bowl, Reworking The Doors – hĺbkový pohľad do výroby renovovaného filmu a na záver tri bonusové vystúpenia: Wild Child zo šou The Smothers Brothers Show z roku 1968, Light My Fire zo šou The Jonathan Winters Show z decembra roku 1967 a verzia Van Morrisonovej piesne Gloria so špeciálnymi vizuálmi.

Jeff Jampol, manažér The Doors a producent ich jedinečného titulu sa vyjadril, že „živé vystúpenia tejto legendárnej skupiny boli vždy priam šamanskou výpravou do sveta temného rocku a psychedelického divadla – víriaca zmes horúceho rock'n'rollu, poézie, nebezpečenstva, drámy a nespútanej hudobnej virtuozity. Film zachytáva The Doors na vrchole ich magických síl, na jednom z najväčších svetových koncertných pódií. Jeho znovuzrodenie, úprava a zmixovanie, ktoré môže navonok vyznieť banálne, ma donútilo stokrát sa zamilovať – vždy odznova.“

Geoff Kempin, výkonný producent spoločnosti Eagle Rock Entertainment, povedal: „The Doors boli vždy jednou z najlepších živých kapiel všetkých čias, boli neuveriteľní. Chceli sme využiť moderné technológie na to, aby sme každému fanúšikovi dopriali možnosť naplno oceniť fenomén zvaný The Doors z 5. júla 1968. “