Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Krátky Karáskov film “Labuť” na medzinárodných festivaloch zaujal

Foto: Jonáša Karáska THE SWAN

Bratislava 11. septembra (OTS) - Myšlienka kampane Na konci evolúcie nie je krása od Effectivity POWERED BY PUBLICIS pripravovanej pre tohtoročný EKOTOPFILM ožila podobe krátkeho filmu Jonáša Karáska THE SWAN.

The Swan - Trailer from GunPowder on Vimeo.



Desaťminútový fiktívny dokument “Labuť” sa odohráva v bližšie neurčenej budúcnosti. Hlavnou postavou je mladá fotografka, ktorá zachytáva faunu v čase, keď sú zvieratá už dokonale prispôsobené civilizačnému dopadu.

Film mal premiéru na festivale EKOTOPFILM 23. mája 2017 a je šírený prostredníctvom servera FilmFreeWay. Už po krátkom čase sa stihol dočkať uznania na viacerých medzinárodných filmových festivaloch:

• Na Kuala Lumpur Eco Film Festival (KLEFF) sa film umiestnil zatiaľ v TOP 5 kategórie SHORT FILM a dostal sa aj medzi 10 BEST OF filmov, ktoré idú naprieč všetkými kategóriami.

• Na Innsbruck Nature Film Festival, kde je prihlásených vyše 500 filmov, je zatiaľ v TOP 8 v kategórii Best Short Film.

• Na Bucharest ShortCut Finest Fest je zatiaľ v Official Selection, najlepších prihlásených filmov.

Všetky zmienené festivaly ešte definitívne víťazov neurčili, urobia tak v priebehu jedného až dvoch mesiacov.
Najbližšie verejné premietanie filmu bude v petržalskej kinokaviarni Kafé Lampy vo štvrtok 19. októbra o 19.00. Po premietaní bude neformálna beseda s režisérom.

KREDITY „THE SWAN“:
Réžia: Jonáš Karásek
Story Writer: Peter Rajčák, Jonáš Karásek
Kamera: Jonáš Karásek, Tomáš Juríček
Produkcia: Gun Powder, Effectivity
VFX: ALIEN Studio, GunPowder
Fotografie: Manuel Campagnoli
Zvuk: Bajko