Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Kuchársku knižku si teleránoví moderátori navarili spolu s divákmi

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Knihu receptov uviedli do života spolu s osobnosťami televíznej relácie, ktorú prináša na obrazovky Markíza, profesionálni kuchári svojimi obľúbenými ingredienciami.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Novú publikáciu s názvom Oslavujeme s Teleránom predstavili v utorok 12. decembra v Bratislave. Knihu receptov uviedli do života spolu s osobnosťami televíznej relácie, ktorú prináša na obrazovky Markíza, profesionálni kuchári svojimi obľúbenými ingredienciami.

Nápad vytvoriť kuchársku knihu, do ktorej sa podľa moderátorky Kvetky Horváthovej zapojil celý tím rannej relácie, vznikol pri príležitosti osláv výročia televízie. Recepty zbierali moderátori Telerána predovšetkým od divákov a potom ich počas roka varili a piekli priamo v štúdiu. Novinka z vydavateľstva Ikar poteší labužníkov, príležitostných kuchárov i kulinárskych nadšencov, ktorí milujú spoločnosť rodiny, priateľov, oslavy plné dobrôt, smiechu a hladných hostí, avizujú svojim divákom a teraz aj čitateľom moderátorské dvojice ranného programu.

"Pripravili sme kuchársku knihu plnú nielen dobrôt od výmyslu sveta, ale aj našich tajomstiev," prezradili k novinke, v ktorej sú overené, tradičné i netradičné rodinné recepty od televíznych divákov, inšpiratívnych hostí relácie i z kuchýň jej moderátorských dvojíc. "Výnimočné recepty priniesli do knihy aj samotní moderátori, ja napríklad som dala do pľacu svoj povestný štedrák - vianočný koláč, ktorý sa robí z kysnutého cesta a má niekoľko poschodí," potvrdila pre TASR Horváthová.

V knihe sú prostredníctvom receptov zachytené všetky sviatky - vítanie nového roka, oslava Valentína, fašiangy, pohostenie šibačov na Veľkú noc. Dáva tiež tipy na prekvapenia pre mamy, otcov i deti počas ich sviatkov, návody na to, ako si užiť grilovačku, záhradnú párty či halloweensky večierok. Nechýba vianočný stôl a sviatočné menu podľa vzoru moderátorov a silvestrovská párty. "Divákom ukážeme, ako ľahko, rýchlo, bezbolestne a veselo sa dajú urobiť sviatočné jedlá," dodávajú autori knihy, ktorá môže zvedavcov zaujať aj príbehmi moderátorov, malérmi, zážitkami či fotografiami zo zákulisia relácie.

"Je to vlastne kniha od divákov pre divákov, my sme len spojovatelia, poslík dobrých receptov a tešíme sa, že sa našli ľudia, ktorí nám tie recepty posielali a mali ochotu podeliť sa s tým, čo sa deje u nich doma v kuchyni, my sme to potom otestovali v tej našej teleránovskej kuchyni," povedal pre TASR moderátor Daro Richter a tému knižnej novinky uzavrel: "Dúfam, že bude robiť radosť v tých ostatných kuchyniach, kam sa knižka dostane, preto si prajem, aby bola zamastená, používaná, aby nezostala iba niekde pohodená v knižnici."