Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Čajkovského klasika v podaní Kyjevského City Baletu opäť na Slovensku

Labutie jazero v podaní Kyjevského baletu. Foto: opera.com.ua

Bratislava 16. novembra (TASR) - Čajkovského klasika v podaní svetoznámeho Kyjevského mestského akademického divadla sa po roku vracia na Slovensko. Vlani divadlo zavítalo do piatich slovenských miest, tento rok uvedie predstavenia Labutie jazero a Luskáčik v šiestich mestách - Nitre (17. 11.), Nových Zámkoch (18. 11.), Galante (19. 11.), Bratislave (20. 11.), v Piešťanoch (22. 11.) a Komárne (23. 11.). TASR informoval Dodo Mikláš z ACCESS Production.

Kyjevský City Balet je považovaný za teleso, v ktorom tancujú tí najlepší tanečníci na svete. Luskáčika v ich prevedení budú môcť vidieť diváci v kúpeľných Piešťanoch, v ostatných mestách si prídu na svoje fanúšikovia Labutieho jazera. Podľa organizátorov predstavení je Luskáčik a Labutie jazero v podaní kyjevských tanečníkov pravdepodobne najprofesionálnejšie spracovanou verziou v 120-ročnej histórii týchto diel.

"Kyjavské mestské divadlo je niekoľkonásobným víťazom najvyššej divadelnej ceny na Ukrajine - Kyjevská Pektoral a aj držiteľom Národnej ceny Ukrajiny Tarasa Ševčenka. Diváci mali už minulý rok možnosť oceniť precíznosť a tanečnú noblesu, ktorú do predstavení ukrajinskí umelci vložili. Očakávame, že svojej povesti nezostanú dlžní nič ani teraz," povedal Rudolf Héger, organizátor vystúpení Kyjevského City Baletu na Slovensku. Celkovo odohrá sedem predstavení, pretože v Komárne sú pre veľký záujem naplánované až dve v jednom dni.