Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Kultúra

K Noci múzeí a galérií sa pripojí aj Múzeum mesta Bratislavy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Reálne otvorených ponecháva Múzeum mesta Bratislavy počas Noci galérií a múzeí sedem zo svojich desiatich tematických múzeí.

Bratislava 11. novembra (TASR) – K celoeurópskemu podujatiu Noc múzeí a galérií 2020, ktorá sa po zrušenom jarnom termíne bude konať v sobotu 14. novembra, sa opäť pripojí aj Múzeum mesta Bratislavy (MMB).

Návštevníkov privíta štandardne vo svojich tematických múzeách otvorených do neskorých večerných hodín, otvorených bude sedem z desiatich tematických múzeí, a neštandardne vo virtuálnom priestore. TASR o tom informovala manažérka kultúry MMB Barbora Lichvanová.

Noc múzeí a galérií 2020 v Bratislave preniesla hlavné programové ťažisko do online priestoru. MMB privíta návštevníkov virtuálne v dvoch priestoroch a predstaví témy z oblastí života múzea. Ateliér Múzeum má budúcnosť sa zameriava predovšetkým na rodiny s dôrazom na detské publikum.

„V rámci programu Stop nude / Povedačky z múzea herec a priateľ múzea Lukáš Latinák prerozpráva príbehy Beáty Husovej o historických hračkách," priblížila Lichvanová s tým, že deti sa dozvedia aj návod na to, ako si hračky môžu aj s pomocou rodičov či starých rodičov doma vytvoriť z papiera. Návody sa dajú stiahnuť aj na www.muzeum.bratislava.sk. Nedávno ukončenou literárnou výstavou Na okraji záujmu / Z literárnych zbierok Múzea mesta Bratislavy, ktorá prezentovala pamiatky na viaceré popredné osobnosti slovenskej literatúry a kultúry, prevedie divákov vo filmovom dokumente autor výstavy Daniel Hupko.

Reálne otvorených ponecháva MMB počas Noci galérií a múzeí sedem zo svojich desiatich tematických múzeí. Múzeum Antická Gerulata v Rusovciach či areál a expozície NKP na hrade Devín budú sprístupnené štandardne podľa momentálne platných návštevných hodín. V Múzeu dejín mesta si návštevníci môžu pozrieť výstavu Saudek 85 / V Starej radnici. Zavítať môžu tiež do Múzea vinohradníctva a Múzea historických interiérov v Apponyiho paláci, do Múzea zbraní v Michalskej veži a do Múzea Johanna Nepomuka Hummela.

Organizátori upozorňujú, že z dôvodu protipandemických opatrení bude vstup do múzeí povolený iba s certifikátom s negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 a po dodržaní základných hygienických nariadení.