Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Cyklus koncertov Klavír a klaviristi vo filharmónii odštartuje Gorini

Koncertná sieň Slovenskej filharmónie v budove bratislavskej Reduty. - archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

F. Gorini zahrá v Malej sále SF Sedem fantázií, op. 116 Johannesa Brahmsa, Tri klavírne skladby, op. 11 Arnolda Schönberga a Sonátu pre klavír č. 21 B dur, D. 960 Franza Schuberta.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Koncertný cyklus Klavír a klaviristi Slovenskej filharmónie (SF) odštartuje v utorok 20. novembra recitál mladého talianskeho virtuóza Filippa Goriniho. "Filippo Gorini je držiteľom mnohých ocenení - v máji 2018 získal prestížne ocenenie Una vita nella musica giovani, ktoré udeľuje Teatro La Fenice. V roku 2017 Beethoven Ring v rámci festivalu Beethovenfest v Bonne a v roku 2016 ocenenie na festivale Young Euro Classic v Berlíne," TASR informovala Martina Tolstova, tlačová tajomníčka SF.

Umelec, ktorý v roku 2015 získal prvú cenu a cenu publika na súťaži International Telekom Beethoven Competition Bonn a v roku 2013 prvú cenu na Súťaži G. Nejgauza na Moskovskom konzervatóriu, zahrá v Malej sále SF Sedem fantázií, op. 116 Johannesa Brahmsa, Tri klavírne skladby, op. 11 Arnolda Schönberga a Sonátu pre klavír č. 21 B dur, D. 960 Franza Schuberta.

Koncert sa začne o 19.00 h.