Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Kultúrne leto v Dúbravke ukončia výstavou, guľášom a koncertom

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Podujatie sa začne o 17. h a bude aj záverom denného umeleckého tábora, ktorý pod názvom ÚLET prebiehal cez prázdniny v Centre rodiny na Bazovského ulici.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Kultúrne leto v bratislavskej Dúbravke ukončia v piatok 28. augusta v amfiteátri na Valachovej ulici výstavou, guľášom a koncertom. Mestská časť Bratislava - Dúbravka sa tam s obyvateľmi rozlúči so svojím Kultúrnym letom, ktoré nové vedenie samosprávy po rokoch obnovilo v rekonštruovanom amfiteátri.

Podujatie sa začne o 17. h a bude aj záverom denného umeleckého tábora, ktorý pod názvom ÚLET prebiehal cez prázdniny v Centre rodiny na Bazovského ulici. Počas ôsmich týždňov sa do tajov umenia a remesiel zaučila stovka detí a nielen z Dúbravky. Vyskúšali si prácu s drevom, kožou, sklom, výrobu šperkov či divadelných postavičiek. Tábor organizoval Miestny úrad Dúbravka v spolupráci s Centrom rodiny a Bratislavským samosprávnym krajom. Jeho vyhodnotenie a vernisáž pod holým nebom bude ukážkou zručnosti, čo deti vyrobili.

"Variť sa bude euroguláš. Jedna porcia bude za euro," prisľúbil Ľubo Navrátil, vedúci tábora aj Dúbravského múzea.

Záver bude patriť hudbe. O 18. h sa na pódiu predstaví speváčka Katarína Feldeková so svojou skupinou. Vstup na podujatie je voľný podobne ako na všetky predchádzajúce. Počas leta sa v amfiteátri medzi panelákmi uskutočnili rôzne zábavné, divadelné a hudobné akcie pre deti i dospelých. Medzi najúspešnejšie patrili koncerty českej skupiny Hop trop a bratislavského gitaristu a speváka Petra Luhu s priateľmi: Mariánom Jaslovským (saxofón, priečna flauta, midi inštrument AKAI EWI), Richardom Ciferským (banjo) a Andrejom Jenigom (basgitara). Koncerty sa uskutočnili v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom.