Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Kúpeľné leto v Bardejove sa začne Dňom detí a požehnaním prameňov

Ilustračné foto námestia v Bardejove. Foto: TASR/Milan Kapusta

Oslavy Dňa detí sa začnú v nedeľu pred Kúpeľnou dvoranou. Ide o tretí ročník zábavného popoludnia pre deti, ktoré sa môžu tešiť na nafukovací hrad, animačné aktivity, maľovanie na tvár, vytváranie postavičiek z balónov a ďalšie zaujímavosti.

Bardejov 24. mája (TASR) – V Bardejovských kúpeľoch sa pripravujú na otvorenie letnej sezóny. Nielen pre kúpeľných hostí, ale aj širokú verejnosť sa tu uskutoční od najbližšieho víkendu až do septembra množstvo kultúrno-spoločenských podujatí. Prvým bude v nedeľu 29. mája Deň detí. Počas celého leta sa uskutočnia v areáli kúpeľov koncerty. Sezóna vyvrcholí 24. septembra druhým ročníkom Hornošarišského vínneho festivalu. TASR informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

Oslavy Dňa detí sa začnú v nedeľu o 13.00 h pred Kúpeľnou dvoranou. Ide o tretí ročník zábavného popoludnia pre deti, ktoré sa môžu tešiť na nafukovací hrad, animačné aktivity, maľovanie na tvár, vytváranie postavičiek z balónov a ďalšie zaujímavosti. V piatok 3. júna o 13.30 h v priestoroch kúpeľnej kolonády bude slávnostné požehnanie minerálnych prameňov a večer na letnom kúpalisku otvorenie kúpeľnej sezóny.

Medzinárodné hudobné leto na kolonáde sa uskutoční v dňoch 27. júna až 29. augusta. Pôjde o koncerty klasickej hudby. Návštevníci sa môžu tešiť aj na 13. ročník Bardejovských kúpeľných dní, pravidelné koncerty klasickej hudby a 13. ročník Alžbetínskeho dňa (21.8.) na počesť cisárovnej Sisi.

"V júni usporiada Gladiol klub Prešov výstavu ruží a ľalií a v auguste výstavu gladiol. V rámci hudobného leta bude v júli koncertovať orchester Cassovia Ensemble Košice a v auguste Prešovský salónny orchester. Súčasťou hudobného cyklu bude aj desať koncertov vážnej hudby. Trinásty ročník Bardejovských kúpeľných dní sa uskutoční 10. júla v areáli pred Kúpeľnou dvoranou. Ide o tradičné podujatie spojené s bohatým kultúrnym programom, atrakciami a rôznymi animačnými aktivitami pre deti i prezentáciou tradičných remesiel," uviedla Šatanková.

Počas prázdnin bude na kúpalisku každý druhý víkend pre deti animačný program. V auguste sa bude konať aj Folklórny festival pri Kúpeľnej dvorane s bohatým sprievodným programom.

Na september organizátori pripravujú vystúpenia dychových hudieb pri kolonáde, pivný festival spojený so sprievodným programom pre deti. Rozlúčkou s letom bude Hornošarišský vinný festival.