Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Retrotančiareň v Liptovskom Mikuláši ožije jazzom

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Tretí ročník hudobno-tanečného podujatia prenesie návštevníkov späť v čase do 30. rokov minulého storočia a ponúkne im večer plný jazzu, swingu a elegancie.

Liptovský Mikuláš 11. júla (TASR) - Záhradu liptovskomikulášskeho mestského Múzea Janka Kráľa roztancujú v piatok 14. júla priaznivci retro štýlu. Tretí ročník hudobno-tanečného podujatia prenesie návštevníkov späť v čase do 30. rokov minulého storočia a ponúkne im večer plný jazzu, swingu a elegancie.

"Naša Retrotančiareň je spomienkou na zábavy mikulášskej spoločnosti, spájajúce históriu mesta Liptovský Mikuláš s noblesou vtedajších tančiarní," povedal pre TASR riaditeľ múzea Jaroslav Hric. Vyzval záujemcov, aby siahli do zabudnutých kútov šatníka starých rodičov a vytvorili si odev pripomínajúci eleganciu spred druhej svetovej vojny.

Program otvoria o 21.00 h staré melódie z čias prvej republiky v podaní kapely Slovak tango, ktorá bude účastníkov sprevádzať celým večerom. "Prinesie známe evergreeny slovenskej populárnej scény z dielní Gejzu Dusíka, Pavla Braxatorisa, ale aj nášho liptovskomikulášskeho rodáka Dušana Pálku," doplnil Hric.

Pripravená je aj projekcia historických fotografií Liptovského Mikuláša a jazda automobilovými veteránmi po Námestí osloboditeľov. Účastníci sa tiež môžu zvečniť v dobovom fotografickom salóne a odniesť si so sebou spomienku na retro večer.