Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Laco Lučenič je novým basgitaristom skupiny Slobodná Európa

Na snímke spevák, skladateľ a inštrumentalista Laco Lučenič. Foto: TASR/Martin Baumann

Laco Lučenič nie je žiadnym nováčikom v rámci Slobodnej Európy, v minulosti sa podieľal jednak na nahrávaní všetkých jej albumov (s výnimkou debutu Pakáreň), ako aj na Whiskyho sólovom albume Whisky.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Na sklonku leta hlási kapela Slobodná Európa personálnu zmenu. Od 1. septembra na post basgitaristu skupiny nastupuje legendárny hudobník Laco Lučenič, ktorý tak vystrieda doterajšieho Martina Žuma Zimanyiho, ktorý v tejto formácii pôsobil viac ako šesť rokov. 

Dôvodom tejto zmeny je fakt, že Žumovi už pracovné, ako aj rodinné záležitosti nedovoľovali naďalej sa naplno venovať aj Slobodnej Európe. Ukončenie vzájomnej spolupráce prebieha obojstranne v najlepšom duchu a zvyšok kapely sa už zároveň teší na ďalšiu a tentoraz už trvalú spoluprácu s Lacom ako členom kapely.

Laco Lučenič totiž nie je žiadnym nováčikom v rámci Slobodnej Európy, v minulosti sa podieľal jednak na nahrávaní všetkých jej albumov (s výnimkou debutu Pakáreň), ako aj na Whiskyho sólovom albume Whisky, a jednak príležitostne sa objavoval ako hosť aj na jej koncertoch. Tento spevák, skladateľ, producent a multiinštrumentalista je z minulosti dôverne známy hlavne z pôsobenia v kapelách Fermáta, Prúdy, Modus a Limit či v rámci sólovej dráhy v podobe vlastného projektu Laco Lučenič & Satisfactory.

TASR informoval PR manažér Roman Fecko.