Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lazar Ristovski osadil v centre Košíc plaketu Hercova misia

Ocenenie Hercova misia, ktoré si na filmovom festivale Art Film Fest v Košiciach si prevzal srbský herec Lazar Ristovski. V Košiciach 21. júna 2016. Foto: TASR/František Iván

Ristovski v príhovore v prítomnosti fanúšikov zdôraznil, že od tohto dňa sám seba považuje za Košičana.

Košice 23. júna (TASR) – Srbský herec Lazar Ristovski v rámci filmového festivalu Art Film Fest (AFF) osadil v stredu (22.6.) podvečer na Chodníku slávy v Košiciach prvú plaketu Hercova misia.

Pamätné plakety Hercovej misie sú od tohto roka vsádzané do špeciálnych konštrukcií v pretekajúcom potôčiku na historickom námestí pred morovým stĺpom Immaculata. TASR informovala PR manažérka AFF Košice 2016 Adriána Čahojová.

Ako ďalej uviedla, Ristovski v príhovore v prítomnosti fanúšikov zdôraznil, že od tohto dňa sám seba považuje za Košičana, keďže kúsok z neho aj po jeho odchode do Srbska už navždy ostane v Košiciach v podobe pamätnej plakety. Herec tiež prezradil viacero informácií o tvorbe svojho najnovšieho filmu Z druhej strany v réžii Zrinka Ogrestu, premiérovo uvedenom na tohtoročnom 24. ročníku AFF, kde stvárnil hlavnú úlohu.

"Počas rozhovorov tiež podotkol, že hoci je dnes už nielen hercom, ale i režisérom, producentom, scenáristom, najnovšie aj spisovateľom, najviac zo všetkého sa naďalej cíti byť hercom," dodala Čahojová.

Ristovski stihol tiež v rámci svojho bohatého programu osobne uviesť svoju úspešnú snímku Biele levy na plátne Kina Úsmev.