Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Má len desať rokov a pred sebou sľubnú spevácku kariéru

Začínajúca speváčka Lenka Berkešová počas koncertu. Foto: FB/Lenka Berkešová

Lenka Berkešová mala už aj vlastný koncert.

Levice 28. decembra (TASR) - Hoci má Lenka Berkešová z Levíc len desať rokov, svojím spevom očarila nielen verejnosť, ale aj mnohých odborníkov na spev. Nedávno sa stala víťazkou talentovej súťaže Levicko má talent 2016.

Spev počúvala od narodenia, mama jej neustále nôtila. "Spievala som jej, keď sme chodili na prechádzky s kočíkom, keď sme cestovali autobusom...," spomína jej mama Eva Húsková Berkešová. Podľa jej ďalších slov už učiteľky v škôlke naznačovali, že nie každé dieťa v Lenkinom veku vie spievať. Preto začala byť súčasťou rôznych vystúpení.

Po Lenkinom nástupe do základnej školy bola aj vychovávateľka prekvapená z jej speváckeho talentu. Malá prváčka sa po prvý raz predstavila pred obecenstvom v levickej Športovej hale na podujatí Mikuláš s basketbalom. Nechýbala na prvom ročníku Karaokestar, na ktorej sa zoznámila s hudobníkom Jurajom Zaujecom.

Lenka navštevuje v súčasnosti aj Základnú umeleckú školu (ZUŠ) v Leviciach. Každoročne sa zúčastňuje na rôznych kultúrno-spoločenských podujatiach, na ktorých prezentuje svoj spevácky talent. V novembri tohto roka mala svoj prvý koncert. Prišlo sa naň 45 ľudí a odspievala 17 popových piesní. Nedávno sa stala víťazkou talentovej súťaže Levicko má talent 2016.